TIL UTLANDET: Citybox etablerer seg i Tallinn i Estland.
TIL UTLANDET: Citybox etablerer seg i Tallinn i Estland.

Citybox til utlandet

Den norske lavpris-hotellkjeden Citybox åpner hotell i Tallinn i Estland.

Publisert

Estland-hotellet er Citybox sitt første hotell i utlandet og kommer til å få 270 rom.

Hotellet vil åpne i juni 2019 og det er en del av et stort utviklingsprosjekt med navnet Porto Franco.

– Porto Franco er et unikt prosjekt i Tallinn der de ønsker å lage en «ny by» i byen. Det skal bygges over 150 000 m2 og skal inneholde blant annet kjøpesenter, kontorer, restauranter og hotell. Dette blir Tallinns svar på Aker Brygge, og Porto Franco ligger helt nede ved havnen i Tallinn. Det er et par minutters gange til gamlebyen og sentrum generelt, sier daglig leder Eivind Hjulstad i Citybox.

Fire hoteller

SELVGJORT: Er velgjort, ifølge Citybox. Slik kan resepsjonen bli seende ut.
SELVGJORT: Er velgjort, ifølge Citybox. Slik kan resepsjonen bli seende ut.

Etter avtaleinngåelsen i Tallinn, samt nytt hotell på Danmarksplass i Bergen og utvidelse i Oslo (totalt 343 rom), vil Citybox ha fire hoteller med totalt 876 hotellrom sommeren 2019.

Og den offensive satsingen kommer som en følge av gode tall. Regnskapene for 2017 viser nemlig at konseptet er veldrevet, for Citybox leverer gode tall.

– I fjor omsette vi for 75,5 millioner kroner, mens vi satte igjen med et overskudd på 11,9 millioner før skatt. Dette gir en avkastning på over 15 %, noe som er gode tall i hotellbransjen, forteller Hjulstad.

AUTO: Mye automatikk hos Citybox.
AUTO: Mye automatikk hos Citybox.

Godt belegg

Han fortsetter:

– Citybox Oslo hadde et belegg på 88% med en gjennomsnittspris på 829 kroner. Dette er et belegg på 18 % over markedet i Oslo. Citybox Bergen, som re-åpnet juni 2017, leverte et belegg på 75 % med en gjennomsnittspris på 821 kroner. Belegget var også her godt over hotellmarkedet i Bergen.

Med et hotellbelegg mye høyere enn markedet og godt besøkte hoteller har Citybox truffet godt i markedet.

– Tilgjengelighet og kommersielle bookingportaler gjør at gjestene selv kan finne hoteller etter eget ønske basert på pris, beliggenhet og direkte tilbakemeldinger fra gjester. Det er gjestene som sitter med makten når det gjelder valg av hotell og det er derfor viktig å ha høy score på de eksterne bookingportalene, påpeker Hjulstad.

Store ambisjoner

Citybox AS har en ambisjon om å bli en av de store europeiske aktørene innen moderne lavprishoteller med mange hoteller rundt om i Europa. Det arbeides systematisk med hotelletableringer i Norge, Norden og Europa. Dette arbeidet intensiveres fra sommeren 2018. Det er etablert et eget hotellutviklingsselskap som sammen med Citybox skal jobbe for å skaffe flere hoteller.

– Vi ønsker også investorer til å være med å investere i hotellbygninger. For eksempel vil Helsinki, Stockholm og København være interessante byer for oss i Skandinavia, samt at byer som Brussel, Warszawa og Amsterdam er eksempel på andre byer som er veldig spennende hotellbyer for et konsept som Citybox. To av tre gjester på våre norske hoteller er gjester fra utlandet, og vi satser derfor særlig i storbyer hvor det er en god kombinasjon av forretningsreisende og turister.

– Utfordringen er at det ofte er både kostbart og vanskelig å få tak i de rette eiendommene. Derfor har vi nå etablert et eget selskap som kun skal drive med eiendomsutvikling, det vil si kjøpe bygg, konvertere dem til hotell og leie dem ut til Citybox før eiendommen selges i markedet med god profitt. Det tror vi kan bli en interessant forretning i seg selv, avslutter Hjulstad offensivt.

Powered by Labrador CMS