IDYLL: Hotellet Ullensvang ble solgt i 2021. Nå skal de nye eierne pusse opp hotellet som ligger helt nede ved Hardangerfjorden.

Nå skal Hardanger-perlen pusses opp

Hotel Ullensvang skal holde åpnet hele året.

Publisert Sist oppdatert

I mai 2021 - midt under pandemien - overtok H.I.G. Capital sammen med Hamilton Hotel Partners Hotel Ullensvang i Hardanger. Selger var femte generasjon Utne, og hotellet hadde da vært familiens eie i 175 år!

– Sommeren i fjor var veldig bra. Vi har veldig stor tro på framtiden, og vi er per dags dato veldig optimistiske på vegne av 2023, sier salgs- og markedsdirektør på Hotel Ullensvang, Christine Remøy, til Hotellmagasinet.

Stor oppussingsjobb

Hotellet med 170 rom har helt unik beliggenhet med Hardangerfjorden som nærmeste nabo, og med utsikt mot Folgefonnabreen og Hardangerplatået.

FULL JUBEL: Salgs- og markedsdirektør ved Hotel Ullensvang har god grunn til å smile; det går godt for hotellet ved Hardangerfjorden. Snart skal hotellet arrangere håndbakturnering, hvor hun får god hjelp fra Erling Midttun.

Første uka i februar startet de arbeidet med å pusse opp herligheten. Remøy bekrefter at investeringen koster, men den er nødvendig.

– Lobby, konferanseavdelinger og rom skal pusses opp, i tillegg skal vi utvide bade- og velværeavdelingen. Og det skal også bygges en bar nede ved fjorden. Dette blir et skikkelig løft for hotellet, forteller Remøy.

Som holder farten oppe. Hun har jobbet knallhardt med å skape aktiviteter til hotellet og destinasjonen Hardanger. Å skape trafikk til vintersesongen har vært høyest prioritert.

NOSTALGI: Hotellet ved Hardangerfjorden har holdt det gående i 175 år. Nå skal hotellet renoveres.

Sikrer helårsarbeidsplasser

I en pressemelding fra Visit Hardangerfjord sier Remøy at hotellet kan nå se tilbake på flere vellykkede arrangementer vinterstid, og samarbeid med lokale bedrifter. Nå står flere ting for tur, blant annet Hardanger Vinterfestival, poker- og håndbakturnering for å nevne noen.

Hotellet har rundt 70 ansatte.

– Vi opplever stor pågang av turister, men også aktører som ønsker å bruke hotellet til arrangementene sine. Dette er noe av viktigste og lureste vi har gjort de siste årene. Skal turistene besøke oss må vi ha et produkt som er attraktivt året rundt. Det har vi nå. Uten dette på plass hadde det ikke vært mulig å sikre så mange helårs-arbeidsplasser for våre ansatte.

GAMMELT SKAL BLI NYTT: Det er mye sjel i det 185 år gamle hotellet i Hardanger. Hotellet opplever stor pågang fra turister, og satser nå som helårsdestinasjon.

– Aktivitet avler aktivitet. Dette er viktig for hele lokalsamfunnet. Aktørene bygger hverandre gode, og for oss som kommune er det veldig trivelig at sånt skjer. Hele lokalsamfunnet drar nytte av at Hotel Ullensvang satser på aktiviteter gjennom hele året, sier ordfører Roar Aga Haug i Ullensvang kommune.

Powered by Labrador CMS