DET ENE: Er dette Nordens eneste hotell med kun ett rom?

Hotellet med det ene

På Central Hotel og Cafe i København får du garantert hotellets beste rom. De har nemlig bare ett.

Publisert

«Dette er et hotell med bare ett rom, men for et rom!»

Slik lyder teksten på Central Hotel og Cafe sine nettsider. Hotell- & restaurantmagasinet kom over det lille, sjarmerende hotellet, nærmest ved en tilfeldighet, og lot oss fascinere av det rendyrkede hotellkonseptet.

Den lille bygningen som altså huser Danmarks, ja sannsynligvis Nordens, minste hotell ligger i et mer enn 100 år gammel bygg som tidligere huset et skomakerverksted. Leilligheten skomakeren bodde i er rommet som nå leies ut til nysgjerrige reisende som vil ha en annerledes hotellopplevelse. Skjønt det som er veldig annerledes er at du ikke har andre gjester å forholde deg til. Ellers er faktisk det meste annet ganske normalt, det vil si et romslig rom med tilhørende bad, tv på rommet og en god, myk seng du kan hvile ut i.

Detaljer er alt

I 2011 kjøpte, bygget og åpnet eierne av Granola cafe, Leif Thingved og Jacob Kampp, en liten café i førsteetasjen. Førstnevnte brukte så det neste halvannet året på å designe, bygge og innrede rommet på toppen – med en ekstrem detaljorientering ifølge mange. Allerede er det omtalt som et design-landemerke og stedet har tidligere vært omtalt i både dansk og internasjonal presse.

Selve rommet inkluderer en dobbeltseng med sengetøy fra Geismar, en fullt utstyrt dusj, en minibar full av det beste du kan ønske, en flatskjerm-tv, et stereoanlegg med moderne tilkoblingsmuligheter og gratis Wi-Fi. Dessuten inkluderer en natt her en, etter sigende, utsøkt frokost hos nevnte Granola et halvt kvartal unna.

Belegg?

Kafeen i førsteetasje serverer nemlig ikke det vi gjerne kjenner som hotellfrokost, men er likefult en populær attraksjon i nabolaget. Her kommer gjerne lokalbefolkningen innom for en kaffekopp, en rask sandwich, deilige bakervarer eller en god, gammeldags milkshake laget av organisk is. Kaffen er for øvrig laget av ferske bønner fra Risteriet.

Hvem er dette så for, spør vi?

– Det er vanskelig å gi noe konkret svar på det, men på grunn av omtalen vi har fått i internasjonal media, så er også gjestene fra flere steder i verden, forteller Emily Dibbern. 

Hun parerer også spørsmålene om belegg og eventuell lønnsomhet på strak arm.

– Dette er jo et lite hotell som er vokst ut av engasjement og gleden med innredning, så det er nærmere en hobbyvirksomhet enn et hotell opptatt av kalkyler og belegg, fortsetter hun.

Fransk stemning

Og kanskje trengs det heller ikke lønnsomhet i sideprosjektet. Personalet består av totalt fem personer og målet er å skape en romantisk og hyggelig opplevelse, i det hun omtaler som «hjertet av Københavns mest pulserende bydel. Rent faktisk betyr det at hotellet ligger i nærheten av Tivoli, men et stykke fra Strøget. 

– Hotellet ligger i Tullinsgade som er en sidegate til Værnedamsvej. Gaten her er kjent for sin franske stemning hvor du kan finne caféer, spesialforretninger, delikatesseforretninger og restauranter. I området ligger også byens gamle kjøttdistrikt, kjent som Kødbyen. Her oser det av sjarm, forteller Dibbern entusiastisk.

Vil du likevel oppdage andre deler av den danske hovedstaden enn den romantiske, franske stemningen og turister på leting etter tivoli, har hotellet to sykler til rådighet, slik at gjestene kan bevege seg rundt i byen på jakt etter enda flere spennende opplevelser.

Spørsmålet er bare om du kommer til å ha lyst til å forlate rommet…

Powered by Labrador CMS