HØYT: Slik blir The Well Hotell hvis utbyggerne og arkitektene får de som de vil.

Sjekk hvor høyt det blir!

Når The Well først bygger hotell, gjør de det skikkelig. Nå planlegges det et signalbygg på rundt 21 etasjer inntil «Rimi-Hagens enorme badebalje».

Publisert

4. desember i fjor var det ett år siden Nord-Europas største velværesenter The Well åpnet dørene i skogen på Sofiemyr.

Rundt ettårsdagen kunne spa-anlegget melde om at de hadde hatt rundt 50.000 gjester, og et snitt på rundt 200 gjester per dag.

Tallene øker stadig, og derfor kom det ikke som en overraskelse at eierne offentliggjorde hotellplanene sine i fjor sommer

Høye tanker

Nå er utvidelsen mange har ventet på i lang, lang tid enda et steg nærmere realisme. Og det er luftige planer eierne har for hotellprosjektet.

(Saken fortsetter under bildet.)

PLANER: I det grønne området til venstre i bildet er det planlagt at hotellet skal bygges.
HØYT: Scandic Lerkendal i Trondheim har også 21 etasjer.
HØYT: Scandic Lerkendal i Trondheim har også 21 etasjer.

Går alt som initiativtakerne håper, kan det nye spahotellet stå ferdig om to år. Det planlegges med opptil 21 etasjer og 220-250 rom. I så fall blir det et skikkelig signalbygg som blir godt synlig i terrenget – rett og slett en ruvende hotellbauta.

21 etasjer er forøvrig identisk med hva Norges nest høyeste hotell, Scandic Lerkendal i Trondheim (bildet), har å rutte med.

– Vi ser på muligheten for å supplere The Well med et spahotell, slik at det blir et helhetlig konsept med dagspa, konferanse og overnatting. I tillegg vil det etableres to nye spisesteder som også vil være åpent for publikum, sier prosjektleder Thomas Gundersen i Canica.

Han forteller videre at hotellet planlegges som et høyhus på opptil 20-21 etasjer, med grovt regnet rundt 16 rom per etasje.

SLIK BLIR DET: Prosjektleder Thomas Gundersen (t.v.) og arkitektene Birgitta Norrud og Øystein Rognebakke.

Blir et landemerke

Ifølge arkitekt Birgitta Norrud blir det både et unikt og tydelig spahotell.

– Det skal fremstå som et landemerke og en attraktiv destinasjon med ulike kvaliteter som skogsutsikt og balkonger for de fleste rommene og nærheten til marka. Det vil bli et hotell «i det grønne», men med tøffelavstand til Nord-Europas største spa-anlegg.

Hotellet skal med andre ord knyttes opp mot The Well med en direkte forbindelse.

– Gjestene kan i praksis ta på seg slåbroken og gå fra hotellrommet rett inn i spa-avdelingen, sier arkitekt Øystein Rognebakke.

Powered by Labrador CMS