Will you "bee" my guest?

Quality Hotel Klubben i Tønsberg tilbyr nå 2000 nye rom. I dag avduker de nemlig et biehotell i Gullkronene naturreservat. 

Publisert Sist oppdatert

– Einstein sa at dersom biene forsvinner har vi mennesker bare fire år igjen på jorda. I det siste har vi sett at stadig flere av dem blir borte, og det er svært urovekkende. Med næringslivet i Tønsberg på laget har vi nå bygget et biehotell som kan bidra til å gjøre leveforholdene litt lettere for våre små, flyvende hjelpere, sier Jeanette Christoffersen, hotelldirektør på Quality Hotel Klubben.

Det er flere årsaker til at insektene sliter. Det vokser færre blomster i landskapet, og dermed blir det vanskeligere å finne næring nok til å overleve. Giftige insektsmidler og smittsomme sykdommer har også bidratt til problemet.

Får bi-jobb

Det var Tønsberg Næringsforening som var initiativtager til prosjektet og som spurte hotelldirektøren på Quality Hotel Klubben om hun ville bli direktør for biehotellet. Næringslivet i Tønsberg gir økonomisk støtte ved å kjøpe andeler i biehotellet. Støtten går til oppsett, drift og vedlikehold, og Quality Hotel Klubben har ansvar for at disse tingene blir ivaretatt.

– Ved å bygge biehotellet gir Quality Hotel Klubben og næringslivet i Tønsberg disse viktige dyrene gode forutsetninger for å overleve. Dette er et flott eksempel på at lokalt engasjement nytter, og vi applauderer tiltaket, sier Cathrine Dehli, Director of Sustainability i Nordic Choice Hotels.

Biehotellet blir avduket i dag.