Vellykket 75-årsjubileum i Svolvær

Publisert Sist oppdatert

Jan E. Rivelsrud med ”Hedersprisen 2010”, sammen med (fv) avdelingsdirektør Geir Solheim, nestleder Kari Flesvik og styreleder Jane Johansen. Foto: NHO Reiseliv Nord-Norge.NHO Reiseliv Nord-Norge har i helga gjennomført sitt årsmøte og 75-årsjubileum i Svolvær. Med æresmedlemmer, medlemsbedrifter, inviterte gjester fra NHO og NHO Reiseliv, styremedlemmer og ansatte i NHO Reiseliv Nord-Norge/Arena Nord AS var over 60 personer samlet til lørdagens jubileumskonferanse og bankett på flotte Thon Hotel Lofoten.

Ordfører i Vågan kommune, Hugo Bjørnstad , åpnet konferansen med å presentere Lofotens fantastiske muligheter som reisemål. Avdelingsdirektør reiseliv Geir Solheim, satte deretter fokus på nasjonale og regionale strategier for å øke lønnsomheten i reiselivsnæringen. Konferansen ble avsluttet med at spesialrådgiver Christian Aubert fra NHO, samt Edel Storelvmo, Arne Eidsmo og Marit Helene Pedersen, som er NHOs regiondirektører i hhv. Nordland, Troms og Finnmark, orienterte om hvordan det framtidige samarbeidet mellom NHO og NHO Reiseliv Nord-Norge kan utvikles og forsterkes til gagn for våre nær 400 medlemsbedrifter i nord.

Dette var første gang NHO Reiseliv Nord-Norge var samlet etter at NHO overtok NHO Reiselivs sitt regionapparat 1. mars 2010. På fredagen var det derfor avsatt tid til møter mellom NHO, NHO Reiseliv og styremedlemmer/ansatte i NHO Reiseliv Nord-Norge og Arena Nord AS, som er regionforeningens heleide aktivitetsselskap. NHO Reiseliv sentralt var representert i Svolvær vår egen president Ragnar Heggdal og direktør Bjørn M. Bjerke.

Arrangementet forgikk på samme sted som Nord-Norges Hotellforening ble etablert av fremsynte kvinner og menn 8. desember 1935, på Hotell Lofoten. Programmet ga også rom for en tur på ”Lofotfiske” gjennom at aktivitetsbedriften XX Lofoten ga deltakerne praktisk erfaring i trekking av line og garn fra en god, gammel fiskeskøyte. Dette er et opplevelseskonsept som spesielt er etterspurt i det norske bedriftsmarkedet. Det nybygde Thon Hotel Lofoten imponerte alle deltakerne med sin gode kvalitet og sitt gode vertskap. Ikke minst vil det gå gjetord om jubileumsbanketten som ble gjennomført som en dramaturgisk reise gjennom 5 årstider. Mangeårig tillitsvalgt i Forbundet for overnattings- og serveringsnæringen (FOS), RBL og NHO Reiseliv - Jonny Johansen fra Bardufoss, ble utnevnt som nytt æresmedlem i NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge. Det vakte også meget stor begeistring at Rica-gründer Jan E. Rivelsrud fikk tildelt foreningens nyetablerte pris, ”Hedersprisen.” Til en person som gjennom et langt yrkesaktivt liv har medvirket til å nå visjonen om at reiseliv skal bli nordnorges viktigste næring.

 

Thumbnail Image: