Vanskelig å selge nedlagte hoteller

Publisert Sist oppdatert
Deck:
Hotellet ligger i et naturskjønt område.
Ingress:

- I løpet av sommeren ble det holdt fire visninger uten at det kom noe konkrete bud, men vi håper på et snarlig salg av hotellet,  sier næringsrådgiver i Nordre Land kommune, Odd Inge Sanden.

Nå er prisforlangende for konkursrammede Spåtind Høyfjellshotell er satt ned fra 11,2 til 6 millioner kroner.
 

Det har vist seg svært vanskelig å selge hotelleiendommen etter konkursen 7. oktober i fjor, skriver Oppland Arbeiderblad.

Advokatfirmaet Gjermund Kalsnes på Dokka fikk i oppdrag av panthaver Nordea å selge hotellet. Det har på ingen måte vært en lett oppgave.

 

Bud uteble

Til nå er det åtte interessenter som har vist interesse for stedet. De fleste er norske, men det har også vært et par utenlandske.

- Vi ønsker interessenter med langsiktige og kreative planer for hotellet. Det er viktig at den eller de som kjøper stedet videreutvikler det. Det kreves betydelige investeringer for å pusse opp hotellet til en standard som tilfredsstiller dagens krav, konkluderer  Sanden. Han legger ikke skjul på at man sliter med å få solgt hotellet. 

 

En langsiktig plan

Dørene på det tradisjonsrike hotellet har vært låst siden i fjor sommer, da hotellet ble begjært konkurs. Konkurs ble åpnet 5. oktober i 2010. Da var de samlede kravene i boet på 82 millioner kroner. Utenom hotelleiendommen har boet i praksis ingen eiendeler. Odd Inge Sanden og advokat Jens Petter Nygaard i advokatfirmaet Gjermund Kalsnes på Dokka, understreker viktigheten av at en kjøper ikke bare kjøper hotellet, men også har langsiktige og fornuftige planer for stedet.

Både økonomi og en helhetlig langsiktig forretningsplan for Spåtind er viktig, påpeker Sanden. Han legger til at en interessent med internasjonal tilknytning i den senere tid har vist betydelig interesse, og har sagt at han har store investeringsplaner for hotellet.

 

Må skje noe positivt

Synnfjellet har vakker natur og snøstabilt vær med store muligheter for en lang og god vintersesong. Det er viktig at stedet får en god framtid. Det vil være positivt for Nordre Land og regionen, sier Odd Inge Sanden. 

Advokat Jens-Petter Nygaard i advokatfirmaet hadde i det minste en interessent på gaffelen. Et bud fra det hold var ventet, men uteble.

I samråd med panthaver Nordea (1. prioritet) er prisforlangende satt ned til rundt seks millioner kroner.

Hotellet med ny pris vil bli avertert, tilføyer Nygaard. Pantet til Nordea utgjør i overkant av tre millioner kroner, renter medregnet. Selv om prisen for hotellet kan bli lavere enn seks millioner har banken mulighet til å få dekket pantekravet.
 

Main Image:
Thumbnail Image: