Slik blir «nye» Grand Hotel

140 millioner er satt av til oppussing av Grand Hotel og planene er klare. Men hva som skjer med Grand Café er fortsatt en hemmelighet.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært litt stille fra oss, men nå er vi klare til å fortelle. Når Nobel-arrangementet nå er over starter vi den store renoveringen. Da skal vi skape et nytt Grand og skape en inviterende stemning som appellerer til sansene. Grand Hotel har alltid vært et sted for store begivenheter og det skal vi fortsette med, forteller hotelldirektør på Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Tar 140 rom

En del av arbeidet starter nå og mye skal være ferdig før sommeren, bedyrer hun. Helt ferdig blir de imidlertid ikke før i utgangen av 2016.

– Spesifikt skal hele lobbyområdet få et nytt utseende. Det som er bra skal ivaretas, men den skal forbedres. Rent faktisk blir det en ny lobbybar med musikk og servering som skal skape god stemning i området. Her kan man ha møter, spise middag eller ta seg en kaffe. Ny resepsjon blir det også og cirka 140 rom skal renoveres slik at alle rommene får et jevnere designuttrykk, sier Næss.

Ny lobbybar

Men oppgraderingene stopper ikke der. Grand lager også et område med peis og bibliotek hvor gjestene kan nyte Ibsens verker og fortellinger om stedets historie. Når det er overstått kan man benytte det nye treningsrommet ved Artesia Spa.

Mot sommeren skal hotellet renovere bankettavdelingen. Men fortvil ikke. Stilen beholdes.

– Vi skal fortsatt ha lysekroner og rokokkosal, men vi skal se et sterkere hint av kunst i bankettavdelingen. Gjesten skal tenke på Versailles, litt pompøst sagt. Dette blir ikke en moderne bankettsal designmessig, men med moderne teknologi og med «Grand-design» i rokokkoatmosfære, sier Næss.

Usikkert rundt Grand Café

Budsjettet for hele herligheten er på 140 millioner, sier Næss, som også forteller at gjestene i hotellets mest eksklusive suite, Christian Radich, kan benytte seg av en egen heis som tar de rett opp til rommet. Suiten får for øvrig nytt navn etter ombyggingen.

Hva med Grand Café?

– Der har vi ikke noe nytt å komme med dessverre. Det må vi snakke sammen om litt senere, for det er ikke avgjort hva som skal bli der, og vi er fortsatt på diskusjonsstadiet.

Mange gode forslag

Næss sier de har fått utallige henvendelser fra både potensielle kunder og publikum.

– Vi har fortsatt ukentlige tilbakemeldinger på hva vi skal bruke det til og det er mange gode forslag. Vi setter stor pris på engasjementet, for det er et viktig rom i byen. Det jeg kan si er det som kommer der skal heve Grand Hotell, sier hotelldirektøren.

Avslutningsvis kommer hun med en beroligende melding til de som er redde for at oppgraderingen skal ta bort «sjelen» til hotellet.

– Mange har kontaktet oss og uttrykt sin bekymring over at vi skal ta bort mye av det som er Grand, men det er ikke riktig. Både oppskrifter på napoleonskake og de spesielle møtestedene skal være med videre. Det blir hint av Christianiabohemene og du skal bli påminnet historien. Vi ønsker å skape et sted hvor folk føler seg vel og hvor gjestene vil være. Du kan gjerne kalle det avslappet luksus, avslutter Næss.