Rezidor overtar driften av Linstows hoteller i Baltikum og Russland

Publisert Sist oppdatert

Avtalen trer i kraft 1. juni 2010 og har en løpetid på 18 år. Linstow vil fortsatt eie de 10 hotellene gjennom sine lokale datterselskap. Hotellene, som har til sammen 2.369 gjesterom, vil skifte navn til Rezidors kjente merkenavn Radisson Blu og Park Inn.

–Vi er glade og stolte over at Linstow har valgt Rezidor som samarbeidspartner, sier Kurt Ritter, President & CEO i Rezidor.

– Reval er den ledende hotellkjeden i Baltikum. Avtalen gir Rezidor, som er nummer én blant de internasjonale hotelloperatørene i Russland, en sterk markedsposisjon også i Baltikum. Vi vil i stor grad kunne styrke vår posisjon i Riga, Tallinn og Vilnius, hvor vi allerede er tilstede med vårt eksklusive varemerke Radisson Blu og totalt 760 rom, fortsetter Ritter.

Rezidor planlegger å åpne et nytt regionskontor i Riga som skal stå for driften av hotellene, mens Linstow fortsatt vil eie og utvikle eiendommene. Nordmannen Jan-Petter Eilertsen vil overta som sjef for Rezidors virksomhet i Baltikum. Eilertsen er i dag leder for Rezidors hotelloperasjoner i Kuwait.

Alle de 1200 ansatte ved hotellene vil beholde sine nåværende stillinger, og det vil ikke bli forandringer når det gjelder deres ansettelsesforhold. Gjestene vil fremdeles nyte godt av den fleksible prissettingen som kjennetegner Reval-hotellene i dag. Bedriftskunder vil beholde de samme ratene som avtalt, og Reval First Client medlemmer vil få muligheten til å ta del av globale fordeler ved å bli med i Rezidors lojalitetsprogram ”goldpointsplus”.

–Etter å ha utviklet og bygd opp hotellkjeden Reval i Baltikum, ønsker Linstow nå å fokusere på sin rolle som eiendomsutvikler og -investor. Rezidor, som er en internasjonalt meget anerkjent hotelloperatør i sterk ekspansjon, har en svært sterk salgsorganisasjon og tilstedeværelse med kjente merkenavn i alle markeder som er viktige for tilførsel av nye kunder til Linstows hoteller. Driftsavtalen med selskapet sikrer derfor videre inntektsvekst både i Baltikum og Russland, og dermed en positiv verdiutvikling av våre hoteller, sier Per Mortensen, adm. direktør i Linstow.

Avtalen mellom Rezidor og Reval Hotels, som forutsetter godkjennelse av relevante myndigheter, inkluderer følgende hoteller:

- Hotel Latvija i Riga/Latvia (571 rom), som blir et Radisson Blu hotell

- Hotel Elizabete i Riga/Latvia (228 rom), som blir et Radisson Blu hotell

- Rizdene Hotel i Riga/Latvia (95 rom), som blir et Radisson Blu hotell

- Hotel Olumpia i Tallinn/Estland (390 rom), som blir et Radisson Blu hotell

- Hotel Central i Tallinn/Estland (245 rom), som blir et Park Inn hotell

- Hotel Lietuva i Vilnius/Litauen (291 rom), som blir et Radisson Blu hotell

- Reval Inn i Vilnius/Litauen (84 rom), som blir et Park Inn hotell

- Hotel Neris i Kaunas/Litauen (208 rom), som blir et Park Inn hotell

- Klaipeda Inn i Klaipeda/Litauen (84 rom), som blir et Park Inn hotell

- Hotel Sonya i St. Petersburg/Russland (173 rom), som blir et Radisson Blu hotell og Rezidors andre eiendom av denne typen i byen
Thumbnail Image: