Prisdryss over Norge på Scandic-fest

Norge stakk av med en rekke priser da Scandic kåret årets hoteller og hotelldirektører.

Publisert Sist oppdatert

Rica Airport Hotel i Stavanger ble kåret til «Årets Rica-hotell» og prisen for «Årets hotell» i Scandic gikk til Scandic Fornebu i konkurranse med alle Scandics 160 hoteller i Norden. Kåringen fant sted under Scandic Business Conference som ble avholdt i Stockholm tidligere denne uken.

Dette var første gang Ricas hotelldirektører og ledere møtte alle direktører i hele Scandic-kjeden som nå teller rundt 230 hoteller i åtte land. Juryen begrunner valget av Rica Airport Hotel i Stavanger blant annet med målbevisst jobbing fra hotellets medarbeidere og ledere for å levere de gode gjesteopplevelsene:

«Gjennom klare strategier og handlingsplaner samt hardt arbeid, har hotellets medarbeidere levert opplevelser av konsistent og utmerket kvalitet til gjestene», heter det i begrunnelsen.

– Rica Airport Hotel har alltid blitt rangert høyt på den interne gjestetilfredsundersøkelse så vel som på TripAdvisor, sier konsernsjef Frank Fiskers i Scandic Hotels. Han delte ut den høythengende prisen i konkurranse med 71 andre Rica-hoteller. Hotelldirektør Magne Torgersen mottok prisen på vegne av hele hotellet.

Torgersen mener målbevisst jobbing med å levere kvalitet er nøkkelen til suksessen hotellet har opplevd helt siden åpningen i 2010.

– Vi opplever at gjester er villig til å betale litt mer for kvalitet. Positive tilbakemeldinger fra gjester er derfor en medvirkende årsak til at vi også får gode resultater, sier Torgersen.  Rica Airport Hotel er rangert som nr. 1 på TripAdvisor av hotellene på Sola, og hotellet er dessuten tildelt tittelen Traveler’s Choice 2014 Winner, også dette av TripAdvisor.

Ifølge Torgersen er dyktige medarbeidere i alle ledd en forutsetning for å skape de gode gjesteopplevelsene. Rica Airport Hotel vil bli omprofilert til Scandic-hotell i løpet av høsten 2014. 

I kåringen av årets Scandic-hotell var det Scandic Fornebu som gikk av med seieren. I begrunnelsen heter det at «det er sjeldent at så store og prominente hoteller blir økonomisk lønnsomme så raskt.»

Flåskjær overtok ledelsen av hotellet i 2014. Det var Niklas Lindström, som var hotelldirektør da hotellet åpnet høsten 2012, som mottok prisen i Stockholm på vegne av Scandic Fornebu.