Øystein Vallestad Næss ble Årets Sjømatkokk

Publisert Sist oppdatert

Vinneren ble overrakt en sjekk på kr. 10.000,- fra Sparebank 1 SR Bank, pokal og diplom. Med utgangspunkt i råvarer som lysing, kveite og tørrfisk laget han 3 retter som førte han helt til topps i den prestisjefylte konkurransen. Hver enkelt rett ble presentert en fagjury for bedømmelse.

På andre og tredje plass kom henholdsvis Kent Medhus fra Augusta Arnesen i Oslo, og Siri Janson Berg fra Gamla Verket i Stavanger. Konkurransen var krevende med uventede råvarer. Den ble arrangert etter ” mystery basket- prinsippet” der deltakerne ikke skal sende inn menyer på forhånd. Dette stiller ekstra store krav til utøverne.

– Det er spennende å ikke kjenne råvarene på forhånd, da stiller alle likt i konkurransen. I en konkurranse der råvarene er kjent, kan vi trene på forhånd. I en ”mystery basket”-konkurranse har vi ikke den muligheten, sier Vallestad Næss.

Vallestad Næss er vant til å jobbe mye med lysing og kveite, men er mer uvant med tørrfisk som råvare.

Den nasjonale kokkekonkurransen ”Årets Sjømatkokk” arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og ble avviklet under Bergen Matfestival på Bryggen i Bergen lørdag. I juryen satt foruten hoveddommeren Thorbjørn Forster fra Statholdergaarden i Oslo, Per Christian Valland fra Norsk Sjømatsenter i Bergen og Odd Einar Tufteland fra Cornelius Restaurant ved Bjorøy.

Thumbnail Image: