Ordfører overtar hotelldirektørjobben

Publisert Sist oppdatert

Bergsvein Brøske jobbet i Møre og Romsdal Fylkesbåtar i 18 år før han for 11 år siden ble valgt til ordfører for Senterpartiet i hjemkommunen. Som billettør om bord i fergene i fylket traff han mange mennesker hver eneste dag. Og det har han fortsatt med som ordfører.

Store planer

- Nei, jeg har ikke jobbet i hotell før. Det blir veldig spennende å skulle begynne med noe helt nytt. Og det er selvsagt også en veldig stor utfordring, sier Brøske etter fire dager i jobben som direktør ved Surnadal Hotell som eies av JEBO-konsernet.

- Jeg mener det reiseliv og hotell handler om er å møte mennesker. Og det er det jeg har drevet med hele livet både som billettør og ordfører selv om settingen der er noe helt annet enn det jeg skal gjøre nå. Men slik sett mener jeg jeg har tilegnet meg en del kunnskap som jeg kan benytte i min nye stilling, sier Brøske.

Den første store oppgaven eks-ordføreren og nå hotelldirektøren skal ta fatt på er planer om å bygge sammen hotellet med Surnadal kulturhus som ligger tvers over gaten i Skei sentrum.

- En foreslått samarbeidsavtale mellom kommunen og hotellet skal snart behandles i kommunestyret. Vi er derfor nå midt i en intensiv prosjektutarbeidelse. Og får vi klarsignal fra kommunen vil vi arbeide videre med planene som foreligger om sammenbygging og samarbeid. I den avtalen som ligger på bordet er det utrolig mange baller i lufta samtidig som vi må få tatt ned, sier Brøske som foreløpig ikke vil ut med konkret hva planene går ut på siden ingenting er endelig avklart i saken.

Thumbnail Image: