Oppgang for Oslo-hotellene

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Tall fra Smith Travel Research (STR) viser en økning for Oslo-hotellene i januar, og da spesielt i luksussegmentet. 

Tallene for januar 2011 er nå frigitt av STR (Smith Travel Research). Nordic Hotel Consulting (NHC) har tilgang til tallene via STR, og disse gir gode indikasjoner på byens hotellbelegg. To av de minste kurs/konferansehotellene i Holmenkollåsen og noen av budgethotellene, som eventuelt ville vært * og **, er ikke med i oversikten. Det gir likevel et godt bilde av belegget, mener direktør i NHC, Olaf Vangstein.

Tallene for alle hotellene viser at belegget økte med 3,5 prosent fra januar i fjor til januar i år. Samtidig falt den gjenomsnittlige prisen per solgte rom med 0,25 prosent i samme periode. Dermed går REVPAR opp med 3,25 prosent fra 493,- til 509,-

Tallene viser også en annen interessant trend; nemlig at hotellene i luksussegmentet viser enda bedre resultater. Belegget for hotellene i dette segmentet øker fra 51,4 til 56,0 prosent. 

- Tallene våre viser også at disse hotellene i øverste klasse hadde marginale endringer i oppnådd gjennomsnittlig pris per solgte rom. Dermed fikk disse hotellene en oppgang i REVPAR på 8,1 prosent, skriver NHC i en pressemelding til Hotellmagasinet, og minner samtidig om årets Nordisk Hotellkonferanse som arrangeres for andre gang i København den 26. mai.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Positiv utvikling for Oslo-hotellene i januar. (Foto: Birgitte Henriksen)