Ølfestival med bryggeridamer i fokus

I helgen samles fremtredende kvinner fra bryggeribransjen til ølfestival på Sundbytunet. PS: Menn er også velkommen.

Publisert Sist oppdatert

Sundbytunet Bryggeri og Destilleri inviterer i samarbeid GULATING Pub til den første Ølfestivalen bestående av bryggerier med kvinner ved roret.

På helgens ølfestival vil fremtredende kvinner fra Tonga Gårdsbryggeri, Aja, Lysefjorden, Sundbytunet Bryggeri & Destilleri og GULATING Pub være representert. Dette er den første ølfestivalen som setter bryggeridamer i fokus i Norge. Bak festivalen står Kjersti Sundby fra Sundbytunet Pub & Destilleri , Else Skår i GULATING Pub og Geir Kristensen i Smaken av Sundbytunet.

– Det har i løpet av de siste to årene vært en revolusjon innenfor den norske ølbransjen med en eksplosiv økning i antall norske mikrobryggerier.  Til tross for at ølbrygging i dag blir sett på som et mannsyrke, var det tidligere kvinnene på gårdene rundt omkring som stod for det meste av ølbryggingen. Vi syntes det derfor var på tide å sette dagens bryggeridamer i fokus, sier daglig leder Kjersti Sundby i Sundbytunet Bryggeri & Destilleri.

Kvinner ved roret

Også i GULATING er de enige om at bryggeridamene må løftes opp og frem.

– Vi ser frem til å sette fokus på at det også er kvinner som sitter ved roret i norske bryggerier. Generelt så tror jeg at det er en økende interesse for øl og hvor gøy øl egentlig er blant kvinner. Vi i GULATING Pub ønsker å spre kunnskapen om øl og norsk ølkultur blant kvinner og gleder oss til helgens ølfestival”, sier daglig leder Else Skår i GULATING Pub.

Ølfestivalen finner sted fredag 10.juni fra 16.00 til 22.00 og lørdag 11. juni fra 12.00 til 22.00.

Sundbytunet

Sundbytunet består av selskapslokaler, butikker, spisesteder, overnatting steder og opplevelser. Sundbytunet Bryggeri og Destilleri består av en rekke prisebelønte ølsorter som har blitt kåret til noen av Norges beste øl i anerkjente øltester.