Ny panoramafilm på Nordkapp

Publisert Sist oppdatert
Filmen er en 14 minutter lang reise gjennom årstidene, og følger endringene i landskapet og menneskene som ferdes i denne barske naturen. Den er i sin helhet filmet på Magerøya og Nordkapp.

Filmen er produsert i panoramaformat i 6K oppløsning og kombinerer dagens HD-teknologi med klassisk filmfortellerkunst. Den er fotografert med 3 stk. Panasonic 3000 kameraer, 3 stk Nikon D3 stills-kameraer og RED kameraer.

Regissør er Hallgrim Haug, fotograf er Marius Johansen Hansen, fnf, og produsent er Odd Syse. Filmen har fått spesialkomponert musikk av Atle Halstensen, Svein Schultz og Herman Rundberg og reflekterer de skiftende stemningene i naturen med forankring i etniske musikalske uttrykk.
 ,,
Filmen erstatter den tidligere supervideografen som Ivo Caprino produserte på 80-tallet, og får premiere den 19. Mai 2009 i den nyrestaurerte panoramakinoen på Nordkapp. Filmen vil årlig sees av mer enn 200.000 mennesker og vil ha en levetid på minimum 10 år, noe som vil gjøre den til en av Norges mest sette filmer.
Thumbnail Image: