Nordmenn tipser mest

Annenhver nordmann tipser ti prosent eller mer, mens én av tre finner kun tipser fem prosent eller mindre.

Publisert Sist oppdatert

I en nordisk undersøkelse spurte Hotels.com mer enn 4000 reisende i Norge, Sverige, Danmark og Finland hvor mye de tipser for tjenester når de er ute og reiser. Resultatene tyder på nokså store forskjeller mellom de nordiske landene.

– Nordmenn er helt klart de mest generøse tipserne. Hele 54 prosent oppgir at de som regel tipser ti prosent eller mer. Det er den høyeste andelen blant de fire landene, forteller Carolina Annand fra Hotels.com.

En forholdsvis høy levestandard pekes på som en av grunnene til at norske reisende skiller seg positivt ut som generøse tipsere.

Sparsomme finner

Våre danske naboer er nest mest generøse i Norden. 49 prosent av danskene tipser ti prosent eller mer, mens svenskene følger etter på tredjeplass med 45 prosent. Finnene, derimot, ser ut til å være de mest sparsomme – tilsvarende andel blant finske reisende er kun 26 prosent. Faktisk oppgir 31 prosent at de som regel tipser mellom fem og én prosent.

Denne trenden bekreftes ytterligere når man ser på hvor stor andel som ikke tipser noe som helst. Hele 16 prosent av finnene sier at de vanligvis ikke tipser betjeningen på ferie, mens kun halvparten så mange nordmenn – åtte prosent – er enig i det. Ni prosent av danskene og 13 prosent av svenskene tipser heller aldri.