Maten er servert

Publisert Sist oppdatert

Ifølge ansiktsuttrykk og smil etter den siste serveringsrunden, tyder alt på at Geir Skeie og assistent Adrian Løvold (21) er fornøyde med gjennomføringen.

- Den beste prestasjonen de har gjort noen gang, sa coach Odd Ivar Solvold like før sjømaten skulle presenteres for dommerne.

På tribunen sitter elleville supportere og heier fram sin de norske deltakerne. Nå starter den lange ventetiden: Ikke før etter klokken 18.00 vil dommerne offentliggjøre resultatlisten.OM KONKURRANSEN:

Bocuse d´ *or* arrangeres i Lyon annethvert år og er det mest prestisjefylte mesterskapet en individuell kokk kan delta i. Uoffisielt betegnes konkurransen som et verdensmesterskap i kokkekunst.

Årets konkurranse går over to dager (27.-28. januar), med tolv konkurrerende nasjoner hver dag.

Juryen har 24 medlemmer som bedømmer rettene, der egenskapen ”smak” er den som vektlegges mest. Norges kandidat i juryen er Eyvind Hellstrøm.

Bocuse d`*or* ble etablert av den franske matpersonligheten Paul Bocuse i 1987. Norge , er rangert som den nest mestvinnende nasjonen i konkurransens 20-årige historie, etter Frankrike.

I år skal det konkurreres med råvarene Angus (kjøtt) og sjømat fra Norge (torsk, reker og kamskjell).

Offisielt nettsted: www.bocusedor.com/2009

Thumbnail Image: