Lokker med sterk krone

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Den hyggelige kronekursen taler for å legge konferansen til Sverige, men det er ikke bare dét som gjør Vest-Sverige attraktivt for norske konferansegjester. 

For konferanseprisene i utlandet er tradisjonelt sett lavere enn i Norge. Christer Palmgren, daglig leder i Konferanse.no, hjelper kunder med å planlegge konferanser i inn- og utland, og han ser klare fordeler av å legge konferansen til Sverige. Ikke bare er det kort reisevei, man kan også spare mye penger.


– Da tjener du penger på sterk kronekurs og momsen du får tilbake. Momsen i Sverige utgjør mellom 12 og 25 prosent, og den kan du trekke fra.  Dette gjør at det i mange tilfeller kan være billigere å møtes utenlands, enten om det er snakk om små eller store konferanser, sier Palmgren i en pressemelding.

Forrige rentemøte uttrykte Norges Bank at de ønsker at den norske krona skal svekkes, slik at det blir gunstigere å handle med Norge. Derfor er det ingen garantier for hvor lenge krona vil holde seg like sterk som nå.

Mange norske gjester
TanumStrand er et av hotellene som trekker mange norske konferansegjester til Vest-Sverige. 10. februar var det nyåpning av hotellet, som har plass til over 1000 konferansedeltagere. Hotellet ligger idyllisk til på bryggen skjærgården i Grebbestad, og har kort avstand til både Fjallbacka og Kosterøyene. Michael Ulhagen, Salgssjef på TanumStrand, forteller at hotellet har mange norske konferansegjester.

– Vi har alltid hatt mange nordmenn her, både fra små og store firmaer. Mange kommer tilbake gang på gang, sier Ulhagen.

Fornøyd med TanumStrand
NRK-produsent Monica Lyngquist har vært på konferanse på TanumStrand sammen med NRK, og hun var svært fornøyd med opplegget.

– Oppholdet var veldig vellykket, og vi fikk svært god service fra alle. Vi valgte stedet dels på grunn av pris, beliggenhet og det profesjonelle og hy ggelige samarbeidet med TanumStrand, sier hun.

Palmgren i Konferanse.no understreker at han ikke bare anbefaler nordmenn å dra til Sverige på grunn av lav kronekurs.

– Vest-Sverige er i tillegg veldig idyllisk. Det er spesielt fint i skjærgården om sommeren og våren. Legger man konferansen til disse områdene, får man litt ekstra ut av turen, sier han.

Teaser:

Den hyggelige kronekursen taler for å legge konferansen til Sverige, men det er ikke bare dét som gjør Vest-Sverige attraktivt for norske konferansegjester. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Illustrasjonsfoto fra TannumStrand. (Bildet er manipulert)