Liker byen - ikke maten

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

London er blant nordmenns favoritt-destinasjoner, men maten får ikke særlig høy score.

En internasjonal undersøkelse utført av Hotels.com viser at Danmark, Sverige, Spania, Tyskland og England er på nordmenns topp fem-liste over mest besøkte land i år. Men selv om OL-byen London lenge har vært øverst på listen over nordmenns reisedestinasjoner, kårer vi maten i landet til den verste av et utvalg på femti land som var med i undersøkelsen.

I undersøkelsen kommer det også frem at over 60 prosent av nordmenn synes den lokale maten er viktig ved valg av feriedestinasjon.

- Dette gjelder både for byferier, strandferier, familieferier og ferier med romantikken i fokus. Det er ingen tvil om at nordmenn setter mat høyt når de bestemmer seg for feriedestinasjonen, uttaler Yvonne Bonananti i Hotels.com i en pressemelding.

Men det virker som England, med sine fete pølser, frityr, bønner og pudding, er unntaket. Selv om Nordmenn elsker London, liker vi altså ikke maten deres.

– London er en favorittdestinasjon for nordmenn, med flotte severdigheter, fantastiske shoppingmuligheter, fotballkamper og gode muligheter for å ta seg en fest. Lokal mat handler alltid om smak og behag, og det ser ut som Norske turister ikke er særlig tilhengere av engelske matretter. Det er tydelig at det ikke er den engelske maten som er i fokus når nordmenn reiser til akkurat London, men at andre gode sider ved den pulserende byen og mangfoldet i mat fra hele verden, overveier dette. – Likevel vil nok de fleste prøve ”Fish & Chips” til syvende og sist, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

I samme undersøkelse har Hotels.com spurt nordmenn om hvilke land i verden vi mener har best lokal mat. Resultatene levner ingen tvil om at nordmenn elsker italiensk, fransk og spansk mat. Hele 28 prosent mener den italienske maten er den beste, mens 19 og 17 prosent liker henholdsvis fransk og spansk mat best.

*Undersøkelsen er gjennomført av Hotels.com i perioden 22-25 juni 2012. Over 27.000 internasjonale og 1000 norske reisende deltok i undersøkelsen. 

Teaser:

London er blant nordmenns favoritt-destinasjoner, men maten får ikke særlig høy score.

Main Image:
Thumbnail Image: