Johann Olav Koss i Right to Play og Scandic med samarbeidsavtale

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet er en toårig avtale hvor Scandic skal bidra til Right To Play’s prosjekter på nivå som Nasjonal Partner. I tillegg går en andel av idrettsgjestenes betaling for hotellopphold til disse prosjektene. Right To Play får 15 kroner av hvert “idrettsdøgn”. Det vil også være lokale initiativer på de enkelte hotellene, som innsamling, stands’er og arrangementer. Alle hotellene i Norge er involvert og dette vil være synlig i hver eneste resepsjon representert med Right To Plays’ røde ball.

Lek og idrett i sentrum
Dette er første gang Scandic bidrar utover landets grenser. I tråd med Right To Play’s filosofi vil Scandic jobbe for et bedre miljø og et sosialt holdbart samfunn gjennom lek og idrett. Satsingen er en del av Scandic i Samfunnet – et program som setter omtanke, etikk og miljø i sentrum. Programmet har eksistert siden 2001, men hittil har hotell¬kjeden prioritert lokalsamfunn i nærheten av hotellene, gjennom flere ulike tiltak som f.eks. besøksvenner på aldershjem og skoler eller refleks- og trafikksikkerhetopplæring for barn.

Tar samfunnsansvar på alvor
- Det gleder meg at vi i Scandic har valgt å inngå et samarbeid med Right To Play. Som et større selskap må vi ta samfunnsengasjement på alvor, og vi er glade for å hjelpe. Jeg håper vi kan bidra til å gjøre en forskjell for dem som virkelig trenger det i verden, sier Geir Lundkvist, administrerende direktør i Scandic.
- Spesielt positivt er det at Right To Play fokuserer på å skape økt livskvalitet gjennom lek og idrett, sier han.

Skaper samhold internt
Prosjektleder i Scandic, Gro Lillian Larsen, mener også at programmet kan ha en god effekt på arbeidsmiljøet. - Jeg har reist rundt og informert de ansatte, slik at de får en følelse av eierskap til prosjektet. De er kjempeengasjerte og stolte over å få være med, noe jeg tror kan skape økt samhold internt.

Om Right To Play
Right To Play er en utøverdrevet, internasjonal, humanitær organisasjon som bruker lek og idrett som en arena for utvikling av barn og unge i verdens mest vanskeligstilte områder. Organisasjonen ble etablert i 2000 i forlengelsen av Olympic Aid og har prosjekter i 22 land. http://www.righttoplay.no/

Om Scandic Hilton
Scandic Hotels er Nordens ledende hotellkjede med 139 hoteller i 9 land, og eies av Hilton International. Hilton International driver over 380 hoteller i mer enn 60 land, og er en del av det Londonbaserte Hilton Group plc., som med Hilton Hotels Corporation i Beverly Hills markedsfører varemerket Hilton, verdens mest kjente hotell-varemerke. Tilsammen byr de på mer enn 2 400 hoteller i hele verden.

www.scandic-hotels.com

Thumbnail Image: