Gloppen Hotell vant Ganefart 2010

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble delt ut under første dag av Mat og Reiseliv på Voss.

I juryens begrunnelse står det blant annet følgende:

Årets Ganefart vinner er tydelig kvalitetsbevisst. Fra kjøkkenet kommer de lekreste hjemmelagete retter, råvarenes kvalitet er utsøkt og kjøkkensjefen viser stolthet frem hvem som er leverandører. Her nevnes den gården eller produsenten råvarene kommer fra, på menyen. Årets vinner er et godt eksempel for mange, og vil være noe å strekke seg etter for andre spisesteder. Det kan sies å være et foregangssted.

Årets vinner integrerer mat og reiseliv, her er eksempelvis vilt på menyen og mulighet for jakt og fiske er et tilbud til gjestene. Spisestedet befinner seg i et hotell, og aktivitet der skaper ringvirkninger for andre aktører. Gjester kan kjøpe matvarer fra Fjordameny på stedet. Kjøkkensjefen betaler også mer for det lokale kjøttet enn vanlig for å sikre seg gode produkter til riktig tid.

Thumbnail Image: