Gjest døde av allergisjokk - restauranteier dømt for drap

38 år gamle Paul Wilson døde av allergisk sjokk etter å ha fått servert mat som inneholdt spor av peanøtter. Nå er restauranteieren dømt til seks års fengsel for drap.

Publisert Sist oppdatert

Det var den 30. januar 2014 at 38-åringen Paul Wilson kjøpte take away fra Mohammed Zamans indiske restaurant i Easingwold i Nord-Yorkshire. Wilson, som ble diagnostisert med alvorlig peanøttallergi i syvårsalderen, ba spesifikt om at maten ikke skulle inneholde nøtter, skriver politiet i Nord-Yorkshire i en pressemelding ifølge VG. Lokket på esken maten lå i var merket med «ingen nøtter», men tikka masala-retten inneholdt likevel store mengder peanøtter.

Da Wilsons romkamerat kom hjem samme kveld fant han maten som det så vidt var smakt på, og Wilson liggende død på badet.

Byttet ut mandelmel med peanøtter

Politiets etterforskning har avdekket at Zaman hadde økonomiske problemer og hadde byttet ut mandelmelet i retten med et betydeligere billigere produkt som inneholdt peanøtter. Nå er restauranteieren dømt til seks års fengsel etter at retten i Teesside i England fant ham skyldig i drap.

Bare tre uker før 28-åringen døde ble en annen av Zamans kunder, en 17 år gammel jente, sendt til sykehus etter å ha fått i seg peanøtter.

Ifølge dommeren var restauranteieren i «fullstendig og absolutt fornektelse» og han ignorerte advarslene han fikk av myndighetene etter at 17-åringen ble dårlig, skriver BBC