Fra Elgstua til Sardinia

I morgen reiser Scandic Elgstuas 2-års kokkelærling Ane Oppegård Østenengen til Sardinia for å få verdifull, kulinarisk erfaring fra det store utland. – Kjempeviktig, sier sjefen hennes.

Publisert Sist oppdatert

Scandic Elgstua har i sin korte fartstid som hotell, allerede uteksaminert flere lærlinger både innenfor kokke- og resepsjonsfaget.

– Det har vært viktig å engasjere oss for å øke interessen for hotellfaget, sier hotelldirektør Nina Bogerud Caspari. Fagopplæring innenfor kokkefaget, så vel som servering, renhold og resepsjonsfaget, er et kvalitetsstempel. Et fagbrev gir verdifull kompetanse, trygghet og stolthet for den enkelte. Det er for bedriften viktig å ha fagutdannede innenfor alle avdelinger og vi ønsker derfor aktivt å bidra til dette, understreker Caspari.

– Kjempespennende

Nå er det altså 20-åringen Oppegård Østenengen som får muligheten utenfor husets fire vegger. Skjønt helt «grønn» på utsiden er hun ikke. I fjor deltok hun sammen med andre lærlinger fra hotellet på Scandic Lærling-cup og Lærling-Cup Innlandet der hun sammen med en annen lærling fikk en flott 2. plass. En annen stor opplevelse var å få være med å lage mat sammen med Gordon Ramsey ved åpningen av Scandic Lerkendal i Trondheim.

– At jeg nå får muligheten til å ta deler av 3 lærehalvår på Sardinia opplever jeg som kjempespennende, gøy og lærerikt. Jeg har sommerfugler i magen og gleder meg enormt. Ja, jeg gruer meg litt også, sier Oppegård Østenengen. – Det er en erfaring som utvilsomt vil gi meg en fin, fin kompetanse å ta med meg inn i kokkeyrket og tilbake til siste halvår på Scandic Elgstua, fortsetter hun.

Bevisst strategi

Scandic Elgstuas eier og daglige leder, John Tømte, har lang erfaring i å ivareta fagopplæring for kokkelærlinger. Han har i mer enn 30 år vært pådriver for rekruttering til yrket, er selv utdannet kokk og en aktiv part i Lærlingekompaniet Innlandet. Et 70-talls kokker har fått sitt fagbrev under Tømte og det har hele tiden vært bedriftens strategi å fostre lærlinger, forteller Tømte.