Får lage vin i Australia

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Peter Sand Dørstad fra Smestad gikk helt til topps i Lindeman's konkurranse og tråkket seg til en sommerjobb som som vinmaker i Australia. 

 

Peter Sand Dørstad jobber til daglig som sommelier på Grefsenkollen restaurant. Han får nå lov til å prøve seg i drømmejobben som vinmaker i Australia, etter å ha tråkket og blindsmaket seg til seier i kamp med fem andre finalister. 

I løpet av vinteren kan dermed 21 år gamle Dørstad pakke koffertene og vende nesen sydover. Han har vunnet drømmejobben: Sommerjobb som vinmaker i Australia, midt på vinteren. Hos et av landets mest tradisjonsrike vinhus, Lindeman's, vil han få mulighet til å følge hele produksjonsprosessen gjennom to uker.

- Dette var kjempegøy! Jeg hadde ikke regnet med å vinne og er veldig overrasket. Jeg forsøkte å ikke tenke så mye på akkurat det å vinne, men å ha det gøy. Jeg pleier å hoppe på alle muligheter som kommer og i dag gikk det bra, sier Dørstad i en pressemelding. 

- Jeg synes hele dagen som en helhet var veldig bra, men særlig blindsmakingen var morsom. Jeg har bare gjort det en gang før og det er uvant å smake på en slik måte. Man skulle ikke tro at synet hadde så mye å si for hvordan man smaker, sier Dørstad. 

Teaser:

Peter Sand Dørstad fra Smestad gikk helt til topps i Lindeman's konkurranse og tråkket seg til en sommerjobb som som vinmaker i Australia. 

Main Image:
Thumbnail Image: