Endelig blir det servering her

Hopp i havet! I år blir det servering til badegjestene i Hvervenbukta.

Publisert Sist oppdatert

Nå kan sommeren komme for endelig blir det servering på en av Oslos best besøkte strender, Hvervenbukta. De siste årene har nemlig perlen lidd under forfall. Toalettene har vært alt annet enn delikate, og det har ikke vært mulig å kjøpe seg så mye som en ispinne siden i fjor, da kulturetaten i Oslo kommune, sa opp kontrakten med forrige eier.

Men nå skjer det ting på en av Østlandets største og mest populære badesteder.

– Ja, det blir servering i Hvervenbukta sommeren 2015, med cafedrift i den gamle ærverdige bygningen Helleberget, en laftet bygning over to etasjer, sier kommunikasjonsdirektør Kjersti Tubaas i kulturetaten i Oslo til Hotellmagasinet.

Hemmelig

Det kommer ikke til å gå lenge før det skal serveres, men hvem som overtar, er foreløpig hemmelig.

– Vi håper å kunne få åpne for gjester allerede 1. mai. Vi er i kontraktsforhandlinger med en driver i disse dager, så om en ukes tid vil vi kunne si hvem dette er, sier hun.

Hva som skjer i den hvite paviljongen, har vi foreløpig ikke fått noe svar på, men da vi besøkte stedet torsdag denne uken, var det lite inne som minnet om en restaurant.

I tillegg til ny kafé, blir det også nye toaletter og livredder-buer på badestranden, men hva som skjer med den hvite paviljongen er foreløpig usikkert.

USIKKERT: Foreløpig er det usikkert hva som skjer med den hvite paviljongen i Hvervenbukta. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Plassen har gjennomgått en betydelig oppgradering de siste årene, med spesiell vekt på universell utforming. Bymiljøetaten ønsket et nytt anlegg for helårsbruk med tidsmessig utstyr, sier Odd Olav Bratteberg, seniorkonsulent i Bymiljøetaten i Oslo.

Nytt fjordsenter

I tillegg planlegges det en ny turvei fra Hvervenbukta til Ingierstrand, litt lenger syd i Oppegård kommune, som vil «binde» de to super-strendene sammen. Dette vil bli en forlengelse av turveien fra Fiskevollen rundt Ljanskollen til Hvervenbukta som sto ferdig sommeren 2010. Det foreligger to hovedalternativer, det ene følger strandsonene så langt det er mulig.

Det planlegges også en ny småbåthavn på Ljansbruket. Her kommer det trolig også et fjordsenter med butikk, kiosk, kafé, møtelokaler og et servicesenter for småbåter.

 

POTENSIAL: Den nye driveren har god plass til uteservering utenfor paviljongen. To pils og en pizza, takk!