Eksklusiv 60-års feiring

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Onsdag i forrige uke var 200 gjester samlet for å feire Stavanger-hotellet Radisson Blu Atlantic sitt 60 års jubileum.

Det var en eksklusiv forsamling av feststemte gjester som feiret i Storstuen onsdag kveld. Blant hedersgjestene var varaordfører Bjørg Tysdal Moe.

– Atlantic har vært en katalysator i å gjøre Stavanger til en internasjonal by, og er byens ansikt utad, sa Tysdal Moe i sin tale.

Konferansier Vegard Hoel ledet gjestene stødig gjennom kveldens program. Forsamlingen ble tatt med på et historisk tilbakeblikk med bilder og filmer fra det gamle Stavanger, akkompagnert av musikalske perler fra området. Blant høydepunktene var stemningsfulle innslag av artister som Svein Andre Olsen, Ole Alexander Mæland, Hans Petter Hansen,  Elin Furubotn, Arne Nøst og Tony and blues swingers.

 

Viktig for kokkemiljøet i Rogaland

Hotellets tidligere kjøkkensjef gjennom 43 år, Klaus Posch, tok gjestene med på en kulinarisk reise. Posch begynte å jobbe på Atlantic i 1963 og var ansatt i over 43 år. I de fleste av disse årene var han kjøkkensjef.

– Atlantic hotell har vært en viktig opplæringsinstitusjon. Klaus har vært en sentral person for utviklingen av gode kokker og for Rogaland som matfylke. Hotellet har en sterk kulinarisk arv å bygge videre på, sier hotelldirektør ved Radisson Blu Atlantic, Lars Ole Solstad.

 

Et hotell i toppklasse

Radisson Blu Atlantic er Stavangers største hotell, med kort kjøreavstand fra Sola. Hotellet ligger rett ved byens hjerte Breiavannet, og i kort avstand til severdigheter som domkirken, Stavanger museum, Norsk oljemuseum og Arkeologisk museum. 

– 60 år i posisjon som et av Stavangers fremste hoteller, har gjort oss til et foretrukket valg blant for forretningsreisende, kjendiser og diplomater. Jubileumsfeiringen har gitt oss et historisk tilbakeblikk på Atlantics betydning i byen. Fremover skal vi fokusere på å befeste vår posisjon som et hotell i toppklasse, sier Solstad.

Fra venstre Anna Fredriksen og Torbjørg Hettervik som begge har jobbet som servitører gjennom 30 og 40 år.

 

Høydepunkter i Atlantics historie

1952: Offisiell åpning – 120 værelser
1959: Åpning Atlantic Hall
1968: Fire nye etasjer bygges på
1980: Ny hotellfløy ferdigstilt
1983: Atlantic forlater SAS-kjeden
1989: Reso Hotels overtar driften
1996: Storstilt oppgradering av konferansefasiliteter 

1996: Radisson SAS Hotels overtar driften
1998: 150 rom i den originale delen av hotellet pusses opp i maritim stil
2000: 180 rom pusses opp i skandinavisk stil og får ny ventilasjon
2002: Atlantic Hall gjennomgår totaloppussing og modernisering
2004: Nattklubben Cobra legges ned
2004: Heisene i lobbyen byttes ut
2007: Internasjonale kontorer etableres i nattklubbens tidligere lokaler
2009: Mortepumpen restaurant stenger
2009: Antique gjenåpnes som hovedrestaurant
2009: 10 nye gjesterom åpnes i “gamle” kontorfasiliteter, totalt er det 364 rom
2012: Feiring av 60-årsjubileum 

 

Teaser:

Onsdag i forrige uke var 200 gjester samlet for å feire Stavanger-hotellet Radisson Blu Atlantic sitt 60 års jubileum.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Tarje Hellebust, District Director Carlson Rezidor, Bente Hoiland, Director of Sales go Lars Ole Solstad, Hotel DIrector