Dovrefjell hotell ødelagt av brann

– Dette er en stor tragedie for oss, sier eier Connie Alexandra Hageløkken (25).

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld fikk brannmannskap kontroll over brannen i Dovrefjell hotell. Brannen ble oppdaget av en ansatt tidligere på dagen. Hotellet er i full drift, men var tomt da brannen startet, skriver gd.no.

Ifølge avisa så det sent lørdag ut til at brannmannskap fra Sel, Vågå, Lesja og Dovre hadde klart å berge hotellets spisesal og de to eldste fløyene. Mannskapene og gardbrukere som bidro med å kjøre vann til stedet forsøkte også å redde hotellets nyrenoverte svømmehall. Den midtre delen av hotellet, som blant annet består av resepsjon, ble totalt nedbrent.

To av familiene som eier hotellet bodde i deler av bygningen, men var bortreist da røykutviklingen ble oppdaget og varslet klokken 17.24. Bare minutter senere sto hotellet i lys lue.

– Dette er en stor tragedie for oss, men det kunne gått mye verre, sier Connie Alexandra Hageløkken (25) til adressa.no.

 

Hun driver og eier hotellet sammen med samboeren Espen Thoresen, hans far Ove Thoresen, hans søster Stina Odden Aspehol og hennes ektemann Hans Jakob Aspehol.

 

– Vi har lagt ned utrolig mye arbeid i hotellet, og brukt all vår tid på det. Det har ikke bare vært en jobb for oss, men en livsstil. Hotellet har vært livet vårt, sier Hageløkken.

Brannen ble oppdaget da en av de ansatte kom for å hente noen papirer i resepsjonen. Dovrefjell hotell har 89 rom og ble kjøpt av tre familier for ett års tid siden. Familiene står også for driften.

Hotellet ble bygd som sykehus av tyskerne under 2. Verdenskrig. Med 600 sykesenger var det et av de største feltlasarettene i Norge. Etter krigen ble stedet drevet som hotell av LO i mange år, skriver gd.no.

Powered by Labrador CMS