Danmark vant Linie Award

Publisert Sist oppdatert

– Nå har drømmen min gått i oppfyllelse. Målet mitt var å vinne, og det gjorde jeg også. Med seier i Linie Award har jeg gode muligheter til å utvikle meg videre som kokk, sier en overveldet vinner, Michael Munk.

Fem nordiske finalister konkurrerte onsdag kveld i tre hektiske timer på kjøkkenet til Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Foran 240 gjester kjempet de om juryens gunst. Oppgaven var å tilberede den beste nordiske fingermaten basert på svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe, samt å lage den beste varme hovedretten av islandsk lam.

27 år gamle Michael, som til daglig jobber ved Tree-Top Restaurant i Munkebjerg i Danmark, utkonkurrerte de andre finalistene med sin tolkning av rettene. Han serverte juryen blant annet lammefilet med dill og sesongens grønt, satt sammen med saus av bjørnebær og Linie skum.

– Michael utførte oppgaven på den beste måten. Han har gode ferdigheter, også i originalitet. Rettene hans matchet optimalt med Linie Aquavit, både som drikke til, og som en integrert komponent i maten. I tillegg til å utvise god teknikk og kreativitet, klarte han å få frem særegenheten som ligger i lammet fra Island og de nordiske råvarene i fingermaten, sier juryformann og mesterkokk Eyvind Hellstrøm.


Bilde: Hovedretten, slik Michael Munk tolket lammet fra Island


Med seg i juryen hadde Hellstrøm flere store nordiske matpersonligheter som blant annet Bengt Sjöström fra Restaurant Linnea i Gøteborg og Rasmus Koefod fra Restaurant Geranium i København, samt Arcus’ Fagdirektør for Brennevin, Halvor Heuch.

- Nordens nye kokkestjerner med Michael i spissen har vist at norsk akevitt, og nordiske råvarer egner seg svært godt sammen, sier Jan Oluf Skarpnes, adm. direktør i Arcus AS.

Vinneren får et to ukers arbeidsdopphold hos den krevende franske stjernekokken Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingsstipend på 30000 kroner, samt jurydeltakelse på neste års Linie Award.

BILDE: Michael Munk, årets vinner av Linie Award 2007, sammen med mesterkokk Eivind Hellstrøm og adm. direktør i Arcus AS, Jan Oluf Skarpnes.

– Konkurransen er en unik sjanse for unge kokker til å komme seg et steg videre. Vinneren får skaffet seg meget verdifull erfaring og inspirasjon fra et av verdens beste kjøkken, sier Hellstrøm.

Linie Award 2007 er arrangert av Arcus AS i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Tellusworks. Vertskap for kvelden var Arne Hjeltnes.

Thumbnail Image: