- Burde ventet med renteøkning

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I dag besluttet Norges Bank å heve renten til 2,25 prosent. NHO Reiseliv frykter at reiselivsnæringen vil bli rammet. 

 

-Dagens renteøkning er særdeles uheldig for reiselivsnæringen som allerede sliter med lav lønnsomhet, sier kommunikasjonssjef Kristin Gyldenskog i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv frykter at renteoppgangen vil føre til en enda høyere kronekurs, og at reiselivsnæringen er den bransjen som blir hardest rammet av dette. I motsetning til andre bransjer har reiselivsnæringen alle kostnader i Norge, og derfor slår høy kronekurs ekstra hardt ut. NHO Reiseliv mener i likhet med LO-leder Roar Flåthen at Norges Bank må være opptatt av reiselivsnæringen. 

 

-Vi er engstelige for at Norge får en for aggressiv pengepolitikk. Norges Bank kan ikke sette opp renten raskere enn i andre land. Vi risikerer å få en enda sterkere norsk krone som allerede nå skaper problemer for reiselivsnæringen, sier Gyldenskog.

NHO Reiseliv reagerer også på at Norges Bank setter opp renten dagen før regjeringen legger frem revidert nasjonalbudsjett.

-Renten blir satt opp dagen før finansministeren får vist kortene. Pengepolitikken og finanspolitikken bør sees i sammenheng. Dette er rett og slett umusikalsk, sier Gyldenskog i NHO Reiseliv.

Main Image:
Thumbnail Image: