Arkitekturpris til Juvet

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Juvet Landskapshotell er et av fem bygg som i går mottok den høythengende Houens Fonds Diplom 2012.

Prisene ble delt ut av Kulturminister Anniken Huitfeldt og NALs president Kjersti Nerseth i går.

Dette er Norges eldste og mest høythengende arkitekturpris, med en tradisjon tilbake til 1904. Sist gang prisen ble delt ut var i 2008, og inkludert gårsdagens vinnere er det nå 100 bygg totalt som har mottatt prisen.

Det særegne landskapshotellet nær Gudbrandsjuvet i Valldal, med syv hotellrom plassert som bokser med enorme vindusflater midt ute i landskapet, har høstet stor oppmerksomhet siden før det ble ferdig i 2008. Byggherre er Knut Slinning, og arkitekt er Jensen og Skodvin Arkitekter AS. I sin innstilling skriver komiteen blant annet:

- Det er interessant at Juvet landskapshotell kombinerer kvaliteter fra alle disse typologiene; høy grad av komfort, eksemplifisert med spa-tilbud, håndverksmessig høy kvalitet med vakkert utførte detaljer, og samtidig en opplevelse av det enkle hyttelivet rett på naturen.

Som vinner av Houens Fonds Diplom 2012 er hotellet i svært godt selskap. De andre vinnerne er Hamsunsenteret på Hamarøy, Operaen i Bjørvika, "Veiskillet" boliger for bostedsløse i Trondheim og Villa Varner på Nesøya i Asker.

Det er Kulturdepartementet som tildeler prisen, etter innstilling fra Norske Arkitekters Landsforbund, (NAL). Vinneren får en bronsjeplakett for montering på bygget og de sentrale aktørene tildeles Kulturdepartementets diplom. 

Les mer om prisen på arkitektur.no.

Knut Slinning er mannen bak det unike hotellet.

Teaser:

Juvet Landskapshotell er et av fem bygg som i går mottok den høythengende Houens Fonds Diplom 2012.

Main Image:
Thumbnail Image: