Arcus kjøper Aalborg

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Arcus-Gruppen har inngått avtale om kjøp av både Aalborg og flere nordiske brennevinsmerker.

I tillegg til Aalborg kjøper Arcus-Gruppen Brøndums, Gammel Dansk og Malteser fra Pernod Richard. Kjøpesummen er på 103 millioner Euro, eller rundt 770 millioner norske kroner.

 

Størst i Norden

Arcus-Gruppen er Norges ledende brennevinsvirksomhet og Nordens største vinleverandør gjennom Vingruppen, Vinordia, Excellars og Arcus Wine Brands. Blant gruppens merker finnes Braastad Cognac, Linie Aquavit, Løiten og Vikingfjord Vodka. Produksjon og tapping skjer på Gjelleråsen, rett nord for Oslo, og antallet ansatte er 470. Arcus-Gruppen hadde i 2011 en omsetning på 1.789 MNOK og et driftsresultat (EBIT) på 126 MNOK. 

- Arcus-Gruppen har vokst sterkt innen vinsegmentet i Sverige og Norge de siste årene og er i dag den største vinleverandøren i Norden. Nå tar vi neste steg og styrker også porteføljen av brennevinsvaremerker. Det er et strategisk viktig oppkjøp som øker Arcus-Gruppens størrelse og markedsposisjon i brennevinssegmentet betydelig, sier konsernsjef Susanna Campbell i Ratos i en pressemelding.

 

Må godkjennes

Den overtatte virksomheten består av merkene Aalborg, Brøndums, Gammel Dansk og Malteser i tillegg til et produksjonsanlegg i Aalborg. Varemerkene som overtas vil øke Arcus-Gruppens omsetning av brennevin med rundt 50% og innebærer en betydelig økning av driftsresultatet. 

- Arcus-Gruppens strategi er å bygge sterke lokale nordiske merkevarer og gjøre nordisk akevitt mer attraktiv internasjonalt. Vi har gjort dette med stor suksess i mange år i Norge og Sverige. Det er derfor gledelig at vi nå blir i stand til å styrke vår tilstedeværelse i Danmark og Tyskland ved å legg sterke og velkjente merkevarer som Aalborg og Gammel Dansk til vår produktportefølje, sier konsernsjef Otto Drakenberg i Arcus-Gruppen.

Kjøpesummen finansieres primært gjennom lån i Arcus-Gruppen. Ratos skyter inn egenkapital på maksimalt 9 MEUR (ca. 67 Mkr). Ratos har en eierandel i Arcus-Gruppen på 83%. Overtagelsen er betinget av godkjennelse fra relevante myndigheter og ventes sluttført ikke senere enn i begynnelsen av januar 2013.  

Teaser:

Arcus-Gruppen har inngått avtale om kjøp av både Aalborg og flere nordiske brennevinsmerker.

Main Image:
Thumbnail Image: