Åpner Göteborgs nye storstue

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Petter Stordalen sparer ikke på noe når Clarion Hotel Post åpner i Göteborg i dag. Både mat og interiør i det gamle posthuset som nå skal bli befolkningens nye møtepunkt, er tydelig påvirket av den svenske byen. 

I dag åpner Stordalens nye kjempeprosjekt i Göteborg med brask og bram - 2.200 inviterte gjester og gratis utekonsert for alle byens innbyggere. Håpet er å trekke folkemassene til hotellet, som ligger midt i hjertet av byen.

Hotel Post ligger i det store, gamle postbygget på Drottningtorget. 

 

Visjonen er at det store, gamle posthuset som nå er forvandlet til et stilfult hotell fullt av kunst, mat og velvære, skal bli en attraktiv møteplass for byens befolkning; et sted hvor alle kan føle seg hjemme. Kulturelle begivenheter skal få stor fokus. 

Det er ikke spart på mye hverken når det gjelder oppbygging, innredning eller mattilbud i hotellet, men Petter Stordalen har stor tro på at prosjektet som har kostet 1,4 milliarder svenske kroner blir en suksess. I går var pressen invitert til å ta en titt på fasilitetene og hilse på noen av aktørene som har hatt og vil ha en finger med i spillet. Kun en dag før åpning var det hektisk aktivitet og tilsynelatende en del arbeider som gjensto. Men noen panikk var det ikke å spore; ingen tvil om at alt ville være klart til åpningen.

 

Petter Stordalen mener det er god grunn til å være stolt over Hotel Post. Her med en Post Lager i hånda. 

 

Choice-direktør Torgeir Silseth la ikke skjul på at det hadde vært litt utfordrende at Stordalen, som jo egentlig ikke "kan" hotell, denne gangen hadde kommet inn og blandet seg. Også Silseth har tro på at Hotel Post blir god butikk, og understreket at selv om det rundt åpningen er stor fokus på "hardwear", først og fremst er menneskene som skaper hotellet. 

Mange dyktige folk er tatt med på laget i Hotel Post. Den opprinnelige ideen til å lage hotell i det gamle posthuset, som etter å ha tjent som næringsbygg og stått brakk i flere år, nå har fått en betydelig renessanse, kom fra arkitekt Magnus Månsson. Han og firmaet Semrén og Månsson har hatt hovedansvaret for det arkitektoniske arbeidet som både innbefatter omfattende interiørarbeider i bygget som har en fredet fasade, og oppbyggingen av et nytt "tårn" i bakgården. Med suite, takterrasse og basseng på toppen. 

 

Sommerlige farger på en vinterlig uteterrasse med utsikt over byen. Utendørs badebasseng hører med, det åpener allerede i dag. 

 

Tidligere Nasjonalgalleridirektør Sune Nordgren jobber som kurator i Choice, og sa at det var stor forskjell på å planlegge en utstilling og å finne riktige kunstverk til et hotell. Han har fått mange henvendelser fra kunstnere som ønsket å bidra til dette prosjektet. Nordgren har sørget for å få på plass en rekke spennende kunstverkt i bygget; blant annet skulpturer i seks ulike varianter som er laget spesielt for hotellet, håndmalt og plassert ut; én på hvert rom. Skulpturene er utviklet av Pia König i samarbeid med noen unge kunstnere. En utbrettet, flatpresset gammel norsk postbil har fått nytt liv som sommerfugl over heisen i foajéen. Norske Sverre Wyller står bak dette kunsverket.

Den norske interiørdesigneren Anemone Wille Våge har vært sentral i innredningen, hvor det er lagt vekt på å skape et komfortabelt og hyggelig uttrykk. Interiøret er i stor grad basert på det Gøteborg selv har å tilby av blant annet tekstiler, og post-temaer går igjen. Her skal gøteborgerne føle seg hjemme. 

 

Skönhetsfabriken har flyttet ut fra sine første lokaler og inn i Hotel Post.

 

Marcus Samuelsson og Jimmy Lappalainen har kommet tilbake fra New York for å utvikle restaurant- og barkonseptet på hotellet. "Norda" slår sammen nordiske og Nord-Amerikanske mattradisjoner. Skönhetsfabrikken med eier Amanda Elmander i spissen skal sørge for folks velvære i spa-avdelingen.

Petter Stordalen var svært engasjert da han fortalte om prosjektet, og påpekte at det er sjelden han føler behov for å skryte, men at dette var unntaket. Hotellet er allerede kåret til et av London Times som et av de hotteste hotellene i 2012. Stordalen skrøt også av dyktige, svenske politikere, som tenker mer på byen enn på seg selv, og omtalte også seg selv som en svenske i en norsk kropp. Han benyttet også anledningen til å lansere hotellets eget øl, Post Lager, brygget på et lokalt bryggeri. 

Timbuktu er en av de store, svenske artistene som er hentet inn til kveldens åpningsshow. Et lysshow og en spektakulær entre av Petter Stordalen er andre ingredienser i den påkostede åpningen av Hotel Post.

 

Posten får selvfølgelig sin del av oppmerksomheten i det gamle posthuset. 

Matkonseptet er en blanding av nordisk og Nord- Amerikansk mattradisjon.
Teaser:

Petter Stordalen sparer ikke på noe når Clarion Hotel Post åpner i Gøteborg i dag. Både mat og interiør i det gamle posthuset som nå skal bli befolkningens nye møtepunkt, er tydelig påvirket av den svenske byen. 

Main Image:
Thumbnail Image: