Ålesunds første svanemerkede hotell

Publisert Sist oppdatert

Hotelldirektør ved Scandic Ålesund, Benthe Langeland, er stolt av Scandics miljøsatsing.

Med svanemerkingen av Scandic Ålesund er det nå sju Scandic-hoteller i Norge svanemerket. Scandic Sjølyst i Oslo var første byhotell med Svanemerket, etterfulgt av Scandic Byporten og Scandic KNA. Scandic Nedre Elvehavn er første svanemerkede hotell i Trondheim. Tilsvarende er Scandic Bergen City det første svanemerkede hotell i Bergen og Scandic Hamar først i Mjøs-regionen. Resten av Scandics hoteller i Norge vil følge i deres fotspor de nærmeste uker og måneder.

Scandic Ålesund oppfyller dermed de strengeste miljøkravene som finnes i dag, hvilket omfatter alle områder som inngår i hotelldriften; energiforbruk, vannforbruk, rengjøring, bruk av kjemikalier, innkjøp av råvarer og forbruksartikler, valg av materialer i innredning og inventar, varetransport og avfallshåndtering - og ikke minst opplæring av de ansatte i miljøspørsmål.

Miljøtenking

Scandic har siden 1994 arbeidet systematisk med miljøtiltak. Kjeden har bygget over 9500 miljørom, og har utdannet 9000 medarbeidere innen miljø. Miljøtenking gjennomsyrer hele kjeden og hvert enkelt hotell. - Svanemerkingen er en naturlig konsekvens av dette arbeidet, sier adm.dir. i Scandic Norge, Geir Lundkvist.

Scandic Ålesund.

- Svanemerkingen er et initiativ som på sikt vil gi økt inntjening, større markedsandeler og ikke minst styrke Scandics merkevare, sier han.

Corporate Social Responsibility (CSR) er et levende begrep i arbeidslivet verden over. Scandic bruker dette aktivt i sitt miljøarbeid. - Stadig flere av våre kunder har et helhetssyn på sin virksomhet, der økologiske og sosiale kriterier er like viktige som de økonomiske. Vårt miljøarbeid omfatter derfor mange elementer, sier Geir Lundkvist.

- Scandics store miljøsatsing er viktig for oss, og viser at Svanemerket har gjennomslagskraft og er attraktivt både for bedrifter og deres kunder. I tillegg gir en svanemerket bedrift store ringvirkninger både på miljø, samarbeidspartnere og forbrukere, sier Alvhild Hedstein, adm.dir. Stiftelsen Miljømerking.

Thumbnail Image: