Absolut Invite blir lagkonkurranse

Absolute Invite har tradisjonelt kåret verdens beste bartender. I år er det teamarbeid som gjelder.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de siste 5 årene har Absolut vært vitne til enestående kreativitet og kunnskap blant verdens beste bartendere under Absolut Invite konkurransen. I år utvider merket kriteriene til ikke bare å belønne dyktigheten bak baren, men også for å feire de hardtarbeidende barteamene som gjør de beste nettene (og cocktailene) sømløse med høy energi og dunkende bass.

Fra januar til mars 2016 vil 16 land og ett team som opererer i internasjonalt farvann, gjennomføre lokale konkurranser for å utnevne det beste barteamet som vil bli sendt til den globale finalen i Sverige i juni 2016.

Norsk finale 29. februar

I Norge er noen av de ypperste barene og bartenderne samlet til dyst i konkurransen som vil finne sted på Rod Bianco galleri i Oslo 29. februar.

Broreman – Jesper Rosvall og Morten Sunde

The Thief – Chris Grøtvedt og Slavomir Kytka

NiNi Beach – Johan Eliasson og Victor Kleväng

Vaskeriet – Odd Rasmussen og Isaac Staflin

HimKok – Kim Verrier og Joakim Olsson

Newsman/Villa22– Truls Thomsen og Gunnar Zahl

No Stress – Simon Selvik og Øystein Brandal Gaasemyr

The Tasting Room – Erik Rafto og Staffan Alexandersson

Barfly – Cecil Roux & Fred Mochi Jensen

Global finale i Sverige

Den norske vinnerne vil bli fløyet inn til Sverige for å konkurrerer i 4 dager hvor de vil bli testet på varierende utfordringer skapt for å kopiere tempoet til det å jobbe i en bar. Konkurransen begynner straks bartenderne ankommer Åhus, i Sør-Sverige og pågår frem til vinnerne blir annonsert i Stockholm, etter at lagene har vist frem sitt talent innenfor kreativ cocktailmixing, kunnskap og hastighet. Konkurransen skiller seg fra andre tradisjonelle bartenderkonkurranseformater og overrasker istedenfor barteamene med unike utfordringer som er laget for å teste deres samarbeidsevner under høyt press hele veien frem til mål.

Etter grunnleggelsen av den første cocktailkonkurransen i 1997 på Met Bar i London, ble Absolut kjent for å være en av de første merkevarene som hyllet egenskapene til bartenderne som brøt grenser av det man kan forvente i en cocktail. Med Absolut Invite – Team edition snur Absolut spotlighten mot heltene av natten, de med ekspertise i barer med høyt nivå og yrende natteliv.

I den globale finalen vil juryen bestå av Scott Baird og Josh Harris fra Bonvivants og eierne av Trick Dog i San Francisco, sammen med Anna Shreil – Head of Operations i The Absolut Company, og Mikke Karlsson, eier av det svenske konseptet Bottles, lokalisert i Stockholm og vinner av Absolut Invite 2015.