Navnefeide om THE THIEF

Nordic Choice kan miste varemerkerettighetene til hotellet på Tjuvholmen.

Publisert Sist oppdatert

Petter Stordalen risikerer å måtte døpe om prestisjehotellet THE THIEF. Hotellkongen hevder at et gullkortmedlem snappet varemerket like foran øynene på ham, skriver VG.

 Hotellet åpnet i januar 2013, men eieren søkte aldri om varemerkebeskyttelse. To år før hotellet sto klart, testet Stordalen & co navneforslaget på sine flere hundre gullkortmedlemmer. Samme dag som e-posten til medlemmene gikk ut, registrerte Lasse Røssland varemerket The Thief for hotell- og restaurantvirksomhet.

Røsslands konsept eksisterer kun på papiret, men det er uten relevans for Patentstyret.

– Vi kan ikke se at det er dokumentert i saken at navnet The Thief er tatt i bruk av Stordalen som varemerke før Røssland søkte om rettighetene. Det holder ikke å ha det på skissestadiet, sier seksjonssjef Knut A. Bostad i Patentstyret til VG.

Stordalens advokat Henrik A. Christensen mener Røssland var et av gullkortmedlemmene, og at at han tenkte han kunne sette foten i dørsprekken. 

Røssland avviser påstandene. Han viser til Patentstyrets beslutning, og sier han aldri har vært gullkortmedlem. Gjennom sin advokat sier han at han kom på navnet The Thief allerede i 2009. Da som navn på et hotellkonsept som skulle stjele kunder fra store hotellkjeder.

Beslutningen til Patentstyret har ankefrist 10. august. Røssland sier han er åpen for forhandlinger, men Stordalen vil gå til sak. 

– Det kommer til å koste ham skjorta. Vi skal ikke betale ham fem øre, sier advokat Christensen.

 

 

Powered by Labrador CMS