Kreves for 1,6 milliarder av Christian Ringnes

Ny biografi avslører konflikt mellom hotellkongene.  

Publisert Sist oppdatert

I en forliksklage krever Christian Ringnes 1,6 milliarder kroner fra Petter Stordalen og Choice.

Det kommer fram i Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrums biografi om Petter Stordalen, skriver VG

Bakgrunnen for konflikten er at Stordalen skal ha leid hoteller av blant andre Ringnes i Danmark med en 20 års leiekontrakt. Da hotellene gikk dårlig, tømte Stordalen det opprinnelige Choice-selskapet for verdier, og solgte restene slik at det ikke lenger hadde sikkerhet for sine leieforpliktelser, ifølge boka.

Selskapet som kjøpte hotellselskapet gikk etter noen år konkurs, noe Christian Ringes' selskap skal tapt store penger på.

Den omstridte transaksjonen har medført at bostyret med Ringnes i spissen gjennom en forliksklage har stevnet Choice og hele det daværende styret, inkluderet Gunhild Stordalen, for 1,6 milliarder kroner.

- Vi mener det avgjørende her er at selskapet som var konsernspissen i hele Choice-systemet ved en rekke finurlige transaksjoner ble tømt for verdier. Dette var urent trav, og en illojal disposjon, slik vi ser det, sier Ringnes.

Stordalen sier til VG at han tar stevningen med knusende ro. 

- Det dreier seg da vi solgte våre virksomheter i Danmark til Asmund Haare. Det var betydelige verdier igjen da vi solgte, det fulgte blant annet med 230 millioner kroner i cash som skulle ivareta Ringnes sine interesser. Hva som har skjedd av transaksjoner etter at vi solgte, kan ikke vi ta ansvar for, sier Stordalen.

Christian Ringnes er uenig.

- Etter at selskapet ble tømt har akkurat det skjedd som vi sa at ville skje, selskapet gikk konkurs selv om det fikk med en liten medgift, sier Ringnes.

Saken havner trolig i Oslo tingrett. 

 

 

 

Powered by Labrador CMS