Flåm AS åpnet nytt hotell

Fredag åpnet nye Hotel Aurlandsfjord dørene. Etter et halvt år med renovering står det boutique-inspirerte hotellet klart.

Publisert Sist oppdatert

Hotellet åpner dørene i en av de mest utfordrende sesongene norsk reiseliv har sett i moderne tid.

Med 30 rom, restaurant og uteservering blir dette et godt tilskudd til overnatting og serveringstilbudet midt i Aurland sentrum.

– Vi har tro på det norske markedet og at nordmenn vil støtte opp om reiselivet på norgesferien i år, sier hotelldirektør Øivind Wigand.

Fjordhotell åpner i ny drakt

DELIKAT: Det nye hotellet har en skandinavisk stil med varme farger. Foto: Sverre Hjørnevik. 
DELIKAT: Det nye hotellet har en skandinavisk stil med varme farger. Foto: Sverre Hjørnevik. 

Flåm AS kjøpte det gamle Aurland Fjordhotell i 2019 og har brukt de siste 6 månedene på å pusse opp første og andre etasje. Resepsjon, restaurant og 13 av de totalt 30 rommene har gjennomgått en totalrenovering. Med skandinavisk stil og varme farger og interiørelementer, fremstår hotellet nå som svært delikat. De resterende etasjene vil bli renovert før sommersesongen 2021.

– Vi hadde lenge tenkt tanken at det hadde vært fint å ha et overnattingstilbud i nabobygden, sier Wigand som også er direktør for Fretheim Hotel i Flåm. – Da vi i fjor fikk muligheten til å kjøpe Aurland Fjordhotell som hadde stått stengt en stund, passet det godt inn i vår drift og strategi, fortsetter han.

Matkonseptet i restaurant og uteservering byr på rene smaker med inspirasjon fra inn- og utland, basert på norske og lokale råvarer i sesong. Restauranten har kapasitet på 70 gjester innendørs og 40 gjester på uteserveringen. Både restaurant og uteservering er åpen for alle, hver dag fra kl. 12.00 – 21.00.

Tro på nordmenn

Hotellet står nå klart for innrykk av gjester, i første omgang nordmenn og dansker som ønsker å oppleve den vakre naturen i området. Attraksjoner som Flåmsbana, elektrisk fjordcruise på den UNESCO verdensarvlistede Nærøyfjorden og vandring i Aurlandsdalen trekker til seg reisende fra både inn- og utland.

En økning i overnattingskapasitet har vært etterspurt i Aurland kommune, der det vanligvis yrer av liv på denne tiden av året. Det liten tvil om at dette blir en krevende sommer for de fleste reiselivsaktører.

På grunn av reiserestriksjoner og situasjonen rundt COVID-19, ble hotellåpningen, ifølge hotelldirektøren, i utgangspunktet utsatt et år.

– Men så fant vi ut at det likevel hadde vært fint med et overnattingstilbud til også denne sommeren, spesielt med tanke på de som skal gå Aurlandsdalen. Vi har tro på det norske markedet og at nordmenn vil støtte opp om reiselivet i år. Vi tok derfor sjansen på å la prosjektet gå sin gang tross en utfordrende sesong, sier Wigand.

LOKALE: Hotellet har tro på at også lokalbefolkningen vil besøke det nye hotellet.
LOKALE: Hotellet har tro på at også lokalbefolkningen vil besøke det nye hotellet.

På grunn av etterspørsel, er åpningstidene allerede forlenget fra 23. august til 12. september i år.

Samlingsplass for de lokale

Målet er ikke bare at Hotel Aurlandsfjord skal være et fint overnattingssted for tilreisende, men også å bli en samlingsplass for lokalbefolkningen i Aurland. Slik det gamle hotellet pleide å være.

– Behovet for et mer variert fritidstilbud til Aurlendingene har vært der lenge, og vi tror at Hotel Aurlandsfjord blir et fint supplement til det nåværende tilbudet», sier Øivind Wigand.

Med restaurant, bar med shuffleboard og en trivelig uteservering, ligger alt til rette for at både boende gjester og såkalte drop-ins skal kunne hygge seg på hotellet.

Powered by Labrador CMS