Bodøs nyeste hotell ligger på Rønvikfjellet, et kvarters kjøretur fra Bodø sentrum.

Nytt hotell på historisk grunn

Wood Hotel Bodø åpner i mai. 

På toppen av Rønvikfjellet, kun 15 minutter fra Bodø sentrum, reiser Wood Hotel Bodø seg. I mai er det tid for åpning.

Hotellet er splitter nytt, men ligger på historisk grunn. Her lå tidligere Turisthytta, der lokale nordlendinger og turister fra fjern og nær har oppsøkt den nordnorske naturen. Og ikke minst 360 graders utsikt over Bodø, Vestfjorden og Børrvasstindene, som har tatt pusten fra besøkende i over 100 år. Nå er det altså Wood Hotel Bodø som skal ta imot turister fra innland og utland.

– Hotellet er unikt i den forstand at det er bygget i tre og lokalisert på historisk grunn på Rønvikfjellet, som siden 1890 har vært et sted mennesker besøker for å nyte den spektakulære utsikten og feire de viktigste dagene i livet, uttaler hotellsjef Kenneth Stensland.

Store panoramavinduer sikrer at ingenting hindrer utsikten fra loungen

Bredt og bærekraftig tilbud

Det nye tilskuddet til Bodøs hotelltilbud rommer mye: Totalt 10 000 kvadratmeter, 145 hotellrom, 30 leiligheter, spisesteder, velværeavdeling, konferansefasiliteter, oppvarmet basseng og uteservering på taket. 

Rommene har forskjellige kategorier, og utsikten er tatt med i beskrivelsen av de forskjellige. Velger man for eksempel "Standard Mountain View" vet man at rommet har utsikt til Junkerfjellene og Børvasstindan, mens "Superior Ocean View" kan skilte med havutsikt mot Landegode og Lofotveggen.

Bærekraft er et viktig stikkord for hotellet, og som navnet tilsier er det altså oppført i tre. Byggeteknikken skal gi et CO2-avtrykk som er 45 prosent lavere enn om hotellet skulle blitt bygget i stål og betong. Andre tiltak inkluderer solcellepaneler på taket.

Det er lagt vekt på bærekraft også i innredningen av rommene, med blant fokus på norske møbler.

Høye ambisjoner

Wood Hotel Bodø går friskt ut og melder at de med åpningen tar posisjonen som byens nye opplevelses- og konferansehotell. Hotellsjefen er svært optimistisk for det første driftsåret.

Hotellsjef Kenneth Stensland tror Wood Hotel Bodø vil bli svært godt besøk allerede i åpningsåret.

– Vi har høye ambisjoner og forventninger til belegget i 2024. I tillegg til at Bodø er Europeisk kulturhovedstad i år, merker vi en stor interesse for Wood Hotel lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker å bidra til at Bodø utvikler seg positivt innenfor det internasjonale leisure-markedet og med vårt fokus på opplevelser utendørs, kombinert med velvære og et godt kulinarisk produkt, er vi trygge på at vi skal klare nettopp det, fastslår Stensland. 

Wood Hotel Bodø er en del av Strawberry, og åpner 15. mai 2024.

Powered by Labrador CMS