Setter whisky på kartet

Whisky-produsenten Talisker vil inspirere til naturopplevelser og lanserer turguide med noen av Nordens ledende eventyrere.

Publisert

«Scandinavian detours» er en unik turguide som inneholder de råeste naturopplevelsene i Skandinavia. Sammen med eventyrere fra Norge, Sverige og Danmark, ønsker Talisker å inspirere nordmenn til å legge sommerferien lokalt. Flere og flere ønsker eventyrbaserte reiseopplevelser, i stedet for den tradisjonelle strandferien. Likevel har de fleste vært lite ute i den lokale naturen.

Sammen med noen av Skandinavias ledende eventyrere som Tonje Blomseth (kjent fra Farmen Kjendis), Emma Svensson, Mikael Lindnord og Jacob Gjerluff Ager, har Talisker laget «Scandinavian detour». En turguide som har som mål å oppfordre til å oppdage og utforske den flotte naturen vi har rett utenfor døren.

Vil endre

– Folk er mer eventyrlystne enn noensinne, men til tross for dette, har de liten eller ingen kunnskap om de mest fantastiske naturopplevelsene som finnes i Skandinavia. Store deler av hva det dette landskapet har å by på av skoger, fjell, øyer og innsjøer er relativt uutforsket og det ønsker vi å endre, sier Maria Dasic i Diageo.

Talisker får sin karakteristiske smak fra naturens elementer på det værbitte destilleriet, helt ute på den skotske øya Skye.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

I tråd med det grunnleggende bak smaken av Talisker, og for å øke lysten på eventyr enda mer, kommer Talisker til å åpne to pop-up restauranter ute i naturen, sammen med kokkene Filip Fastèn (Årets kokk 2014) og Joel Åhlin (bildet under), i både Sverige og Danmark.

– Vår kokkefilosofi er rene og autentiske smaker fra Norden, kombinert med ulike teknikker som hjelper råvarene beholde sin naturlighet. Det å åpne en restaurant midt i hjertet av naturen sammen Talisker, føles helt riktig. Kombinasjonen av å tilberede og spise mat fra naturen – i naturen, er helt unik. Vi håper det vil inspirere flere til å reise og oppleve den vakre naturen vi er så heldige å ha ved dørstokken her i Skandinavia, sier Filip Fastèn.

Turguiden «Scandinavian detours» er tilgjengelig fra i dag på www.scandinaviandetours.com

Powered by Labrador CMS