Hotellet på Træna starter rett på nyåret og har en byggetid på to år, og har en beliggenhet som kan ta pusten enhver.

Starter hotellutbygging på Helgelandskysten

38 rom med eventyrlig utsikt. 

Publisert Sist oppdatert

Utviklingsselskap Træna 365 AS har signert kontrakt med Entreprenør Harald Nilsen AS om bygging av hotell på Træna. Byggestart blir rett etter nyttår, og byggetiden er to år (se flere bilder av prosjektet lenger ned på siden). 

Hotellet har vært på tegnebrettet siden 2021, heter det i en pressemelding fra Træna 365. 

Mange fasiliteter

– Dette er en utrolig gledelig nyhet på tampen av året! Det føles fantastisk å gå inn i 2024 med oppstart på byggeplassen, sier daglig leder i Træna 365, Moa Björnson.

I en e-post til Hotellmagasinet skriver Björnson at de på nyåret vil starte rekrutteringsprosessen. 

Hotellet vil få 38 rom med utsikt mot Trænfjellene og storhavet og det Björnson kaller Helgelands vakreste utsikt. I tillegg vil det romme en romslig restaurant, bar, foajé/lounge, møterom og lokaler med plass til arrangementer og samlinger. 

Alle foto: Vardehaugen Arkitekter

Badstuen skal legge til rette for sjøbad og naustet vil ha rom for trening, møter og sjøaktiviteter. Gjestehavnen er skilt ut som en egen entreprise.

Bryggeanlegget vil kunne ta i mot gjester til hotellet og restauranten som kommer med egen båt. 

Håper å vekke internasjonal oppsikt

Hele anlegget er på nærmere 3000 kvadratmeter. Satsingen er den største noensinne innen reiselivsnæringen på Træna som er et levende lokalsamfunn ytterst på Helgelandskysten. 

Øyriket har en rik kysthistorie og storslått natur. Kommunen og lokalbefolkningen ønsker utvikling og har vist at de har kraft til å få det til.

– Vi ønsker å fremme lokale aktører som har lyst å starte aktivitetsbaserte tjenester som fisketurer, havsport, naturguiding og andre opplevelser. I tillegg håper vi hotellsatsingen skaper regionale ringvirkninger og stolthet, og at det unike hotellet i havgapet på Træna vil vekke reiselyst nasjonalt og internasjonalt hele året. Vi har erfaring med å utvikle nye konsepter på Træna, slik som Workation, Trænafestivalen, Vinterfestivalen og Artist Residency. Med Træna 365 har vi ambisjon om å bli et referanseprosjekt for kreativ og bærekraftig reiselivsutvikling, sier Björnson. 

Powered by Labrador CMS