Lager Aune Sand-inspirert øl

I dag får kunstner, forfatter, kvinnebedårer og champagne-elsker Aune Sand får sitt eget BrewDog-øl. Selvsagt med en touch av jordbær...

Publisert

I dag lanserer det skotske bryggeriet et begrenset opplag av Hello My Name is Aune, en Dobbel IPA, brygget kun for det norske markedet. Som en hyllest til Aune er ølen tilsatt jordbær.

Hello My Name is Aune er én av ni øl fra Brewdogs ”Hello My Name Is...” serie. Hver øl er tilsatt en ingrediens tilknyttet det representative landet, og det er BrewDogs norske fans som selv har valgt navnet på den norske versjonen. En av begrunnelsene var fellestrekktrekk mellom Brewdog og Aune; de er begge særegne av natur og utfordrer de etablerte normer og sosiale strukturer. 

Dette er ikke første gangen ”Hello My Name Is ...” serien er tilgjengelig I Norge. Hello My Name Is Censured ble lansert i 2013. Utenfor Norge gikk denne ølen under navnet ”Hello My Name Is Mette Marit”, men nok om det.  

Norge har i en lang tid vært et viktig marked for BrewDog og i 2015 åpnet bryggeriet BD57, en ølbar på Grünerløkka i Oslo. BrewDog forventer en eksport av rundt 400.000 liter øl til Norge i 2017.

BrewDog er en pioner innen finansiering ved bruk av crowdfunding, og i forrige måned gikk den femte runden av ”Equity for Punks” av stabelen. Inntektene i denne runden er forespeilet at skal resultere i opp mot 524 millioner kroner. Hello My Name Is Aune er en hyllest til BrewDogs norske investorer og fans, og skal inspirere nye til å bli med på ølrevolusjonen.

James Watt legger til:

“Hello My Name is Aune er vår skål til Norge og den tilliten landet har vist BrewDog og den globale kampen mot dårlig øl. Hello My Name Is Aune er et hyggelig angrep på smaksløkene, og er alt det en Double IPA skal være. Jeg er sikker på at vi kan få Aune Sand til å bytte champagnen mot dette ølet

Powered by Labrador CMS