VINNERE: Frida Haver og Magnus Svendsbø fra NKL Rogaland Fisketorget, samt lagleder Lars Erik Kristiansen.

Lærlingeseier til Fisketorget

Lærlingene på til Fisketorget i Stavanger stakk av med seieren i ASKO Servering Norgescup 2020.

Publisert Sist oppdatert

NKL Rogaland har igjen hatt den store æren og gleden av å være vertskap for ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger.

Norgescup er kjent som en inspirerende konkurranse for fremtidige kokker og servitører, og arrangeres av Norske Kokkers Landsforening. Konkurransen er åpen for lærlinger med godkjent lærekontrakt i bedrift, og 84 deltakere har vært med konkurransen, hvor kvalifisering til deltakelsen har foregått gjennom lokale konkurranser.

Innledende konkurranser/semifinaler ble gjennomført fredag 10. og finale lørdag 11. januar.

Vinnere kokk:

1.plassen i Norgescup for kokkelærlinger gikk til Frida Haver og Magnus Svendsbø fra NKL Rogaland Fisketorget.

2. plassen gikk til Martine Espeland og Simen Johansen fra NKL Oslo Statholdergaarden.

3. plassen endte hos Mariell Olsen Pal og Michael Nedberg Skretting fra NKL Vestfold Color Line.

Vinnere servitør:

1. plassen i Norgescup for servitørlærlinger gikk til Therese Gjesti Friis og Bryan- Matthew Santos fra Selskapslokaler Oslo Militære Samfund og Brasserie France.

2. plassen gikk til Scott Garcia de Presno Mina og Malene Fykse Elazhari fra Statholdergaarden.

SERIVITØR-SEIER: Therese Gjesti Friis og Bryan- Matthew Santos fra Selskapslokaler Oslo Militære Samfund og Brasserie France, samt lagleder Ann Mari Wang Johannessen.

3. plassen gikk til Haakon Valøy Lindstad og Daniel Schjerven Urang fra Color Magic/ Colorline.

Spennende oppgaver

Finaleoppgaven var tilberedning og anretning i samarbeid med servitørlaget. Lagene serverte en tre-retters meny for 12 personer, hvorav tre kuverter til dommere, én til utstilling og åtte kuverter til gjester. Flamberingsoppgaven til servitørene skulle løses etter hovedretten og serveres som en pre-dessert sammen med kokkelaget. Man flamberte banan og serverte med vaniljeis som kokkelaget lagde til.

Resten gikk etter gitte tidsintervaller. God dialog med servitørene var derfor svært viktig gjennom konkurransen. Dette var en viktig del av bedømmingen til hoveddommer Christer Rødseth, kaptein på Det norske kokkelandslaget, og hans meddommere.

Menyen

Forrett: Vegansk forrett der man skulle bruke selleri fra Bama og TINE GRYR Vegetarfløte, samt Wild Mushroom Earth kraft fra Unilever.

Hovedrett: Sterling Kveite fra BAMA, Dill og regnbuegulrot og Juanita tomater fra BAMA. Risottoris, Alpeost fra TINE. Kalvefond fra Unilever som base for saus.

Dessert: Caramelia 36% fra Valhrona sammen med Bringebær fra Valldal og ferskenpure

Powered by Labrador CMS