HÅPER PÅ REPRISE: Bagatelle og Lille B har henholdsvis en stjerne og en BIB Gourmand. Robert Lie håper det forblir slik også etter at årets Michelin-guide er klar onsdag.
HÅPER PÅ REPRISE: Bagatelle og Lille B har henholdsvis en stjerne og en BIB Gourmand. Robert Lie håper det forblir slik også etter at årets Michelin-guide er klar onsdag.

Stjernekokkenes Michelin-tips

Her er toppkokkenes forventninger til årets Michelin-guide.

Onsdag 12. mars kommer årets utgave at Michelin-guiden. Osloby.no har loddet stemingen blant hovedstadens toppkokker.

Bent Stiansen har hatt en Michelin-stjerne i 15 år, og håper på å beholde den. I tillegg har han tro på en stjerne til Ylajali.

- Mange fortjener, men Michelins veier er uforutsigelige og uransakelige. Smalhans er en klar favoritt til BIB Gourmand. Jeg tipset selv inspektøren om denne perlen på St. Hanshaugen. Han ringte og bestilte bord der en aprilsøndag i 2013, røper Stiansen overfor osloby.no.

Han tror Geranium og Rasmus Koefoed i København blir den første med tre stjerner i Norden.

Flere av kokkene osloby.no har snakket med tror på Even Ramsvik og Ylajali i år. Ramsvik har på sin side tro på at Restaurant Fauna på Solli plass kan få en stjerne, og at det kan bli en BIB Gourmand til Smalhans og Arakataka. 

Robert Lie sier han blir meget fornøyd om Bagtatelle beholder sin ene stjerne og Lille B sin BIB Gourmand .

Bjørn Svensson og Jo Klakegg driver Fauna på Solli plass, De tror ikke på at Oslo mister stjerner i år, men at Ylajali kan få en ny. De håper og tror dessuten at Noma i København får tre stjerner.

 

 

Til toppen