Planlegger hotell på Forus

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Forus-samarbeidet saster på å gjøre området til et nasjonalt og internasjonalt verdiskapingssenter. Et nytt Quality-hotell er et av prosjektene som planlegges på Forus Vest.

– Virksomhetene med hovedkontor på Forus omsetter for 1 000 milliarder i året og står for en femtedel av landets verdiskapning, og det er hyggelig at stadig flere norske og multinasjonale selskaper ønsker å etablere seg og utvide her, sier Stein Racin Grødem, i en pressemelding. Han er talsmann i Forus-samarbeidet, der eiendomsaktører driver langsiktig markedsføring av området som nasjonalt og internasjonalt verdiskapningssenter.


Parallelt med at stadig nye virksomheter etablerer seg på Forus, arbeides det nå med planer for modernisering og transformasjon. Bakgrunnen er at veksten i regionen skaper store behov for næringslokaler, infrastruktur, boliger og kvalifisert arbeidskraft – og at Forus spiller en avgjørende nøkkelrolle i denne utviklingen.

Forus-samarbeidet melder om nye leieavtaler, innflyttinger, hotellplaner og nyåpnede bygg.

Base Property har sikret seg en tomt på Forus Vest, nær Statoils planlagte, nye hovedkontor. I samarbeid med Petter Stordalen er det tegnet et Quality-hotell med 185 rom, business lounge, restaurant, konferanserom, treningsrom og bakeri. Målet er å skape en arena for møter og sosiale arrangement. Med stadig flere Forus-ansatte og økene behov for serveringssteder og eksterne møterom, forventes det positive synergier med plassering rett ved Statoils nye hovedkontor. Bygget blir på totalt 8000 kvm og ferdigstillelse anslås til første kvartal 2015, gitt at prosjektet får de nødvendige tillatelser. Byggherre er Base Property og Home Properties. Leietaker vil bli Nordic Choice. Ordfører Ole Ueland i Sola Kommune åpnet for øvrig nylig Base Propertys nybygg, Forus Industry Arena, på Forus Vest. Bygget, som er på totalt 10.300 kvm, huser Cegals nye hovedkontor samt YIT og Statoil.

Kanalsletta. (Flyfoto: Forus-samarbeidet)
Teaser:

Forus-samarbeidet saster på å gjøre området til et nasjonalt og internasjonalt verdiskapingssenter. Et nytt Quality-hotell er et av prosjektene som planlegges på Forus Vest.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Petter Stordalen planlegger nytt hotell på Forus. (Illustrasjon: Base Property)
Powered by Labrador CMS