ERFAREN: Trønderen Arild Sjødin startet 1. mars i sin ny jobb som administrerende direktør for luksushotellet i Trondheim.

– Hotellet kan sammenlignes med de aller beste hoteller i Europa

Erfarne Arild Sjødin er ny hotelldirektør.

Publisert Sist oppdatert

1. mars tiltrådte Arild Sjødin som administrerende direktør ved Britannia Hotel. Den nye direktøren har bred internasjonal hotellerfaring, og startet sin karriere som servitør i Trondheim og har siden gått gradene og opparbeidet seg over 30 års ledererfaring i bransjen. Og overtar etter Ida Dønheim som har vært konstituert direktør siden høsten 2022, heter det i en pressmelding fra Britannia Hotel.

LES OGSÅ: Jakob har gått gradene i Nordic Choice Hotels

Internasjonal erfaring

Britannia Hotel sin historie går tilbake til 1870, og ny-renoverte Britannia Hotel åpnet dørene 1. april 2019 og har i tiden etter åpningen mottatt flere anerkjente priser og utmerkelser.

– Arild kjenner femstjerners hotellbransjen godt og brenner for å skape luksuriøse gjesteopplevelser i verdensklasse sammen med oss. Han har teft og riktig kompetanse for å sikre effektiv drift og kvalitet i byens storstue. Han er opptatt av å ha det morsomt og lønnsomt, og det er jo et veldig viktig verdigrunnlag for oss, sier eier Odd Reitan i pressemeldingen.

SLAGKRAFTIG TRIO: Konstituert hotelldirektør Ida Dønheim og påtroppende adm. dir. Arild Sjødin og eier Odd Reitan i Britannia Hotel's lobby. Ida Dønheim fortsetter i ny rolle i REITAN AS.

Arild Sjødin har mange års internasjonal erfaring fra femstjernerssegmentet tilbake til Trondheim, byen som han vokste opp i. Sjødin er oppvokst i en hotellfamilie og har bred bransjeerfaring fra Rica-systemet før han tok fatt på sin internasjonale karriere i Baltikum, Tyskland og Midtøsten.

LES OGSÅ: Heimr Collection skal ta opp kampen med de store kjedene

Han har hatt ansvaret for Emirates Palace i Abu Dhabi, et av verdens mest komplekse og luksuriøse hoteller, driftet av Kempinski og Mandarin Oriental Hotel Group. Sjødin er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole og har en Executive MBA fra NEOMA Business School i Frankrike.

LEKKERT: Det er ikke noe å si på utførelsen på badet i tårnsuiten til 5-stjernershotellet i Trondheim

– Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på denne oppgaven. Jeg gleder meg til, sammen med alle mine nye medarbeidere, å få muligheten til å videreføre og videreutvikle det fantastiske produktet og servicen som Britannia Hotel leverer til gjestene hver eneste dag. Takket være Odd Reitan sin drøm så har Britannia tilført en helt ny standard for gjesteopplevelser i Norge og hotellet kan sammenlignes med de aller beste hoteller i Europa, sier Arild Sjødin.

Omsetningsrekord

– Ida har driftet hotellet med stødig hånd, hvor vi i perioden har oppnådd omsetningsrekorder og gode driftsresultater. Hun er en leder jeg har stor tillit til så vi er glade for å ha Ida med oss videre i REITAN. På Britannia Hotel handler det om å skape gjesteopplevelser i verdensklasse. Jeg ser stor verdi i å ha tilstedeværende ledere som er synlige - så hotelldirektøren på Britannia må være bosatt i byen vår, sier Odd Reitan.

LES OGSÅ: Derfor satser ikke flere utenlandske hotellkjeder i Norge

Ida Dønheim går over i en rolle i holdingselskapet i REITAN AS, hvor hun vil jobbe med Verdiskolen og systematisere og spisse kulturtreningskonsepter som f.eks. Britannia Akademiet som så langt har vært en av suksessfaktorene for hotellet.

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk tilliten til å forvalte drømmen til Odd, som øverste leder for Norges flotteste hotell, med de mest fantastiske ansatte, sier Ida Dønheim.

Powered by Labrador CMS