SLAGERE: Ifølge Vingruppen, som betegner seg selv som Norges største og råeste vinselskap, skal disse seks vinene være knallkjøp.

Vinene som anbefales i sommervarmen

Gode og gunstige viner, ifølge Vingruppen. 

Publisert Sist oppdatert

Vingruppen AS er et heleid datterselskap av Anora, og har en rekke hvit- og rødviner, rosévin og sterkviner i sin portefølje. Viktoria H. Stang beskriver det som skal være sommerslagerne på følgende måte:

Fenocchio Lange Rosato 2021:

 Alberto Fenocchio holder til i Monforte d’Alba, i hjertet av de berømte vinene fra Piemonte. Som en dedikert tradisjonalist har han opparbeidet seg en stor følger skare i Norge, og i mange år har han solgt hele sin produksjon her.

Oppdag denne spennende mat-roséen fra masteren Alberto Fenocchio! Fenocchio Langhe Rosato 2021 er produsert av Nebbiolo-druer og har hatt kontakt med drueskallet i 6 timer. Denne saftige og fruktige vinen byr på en balansert fasthet og har herlige aromaer av ferske røde bær, sitrus og grønne urter. Vinen har den typiske fargen man forventer av en Piemonte-rosé, og munnfølelsen er preget av fyldige, lette tanniner og har en lang lengde. Den er noe tørrere og strammere enn en vanlig sommer-rosé, og passer derfor utmerket til aperitiffer, skalldyr, vegetarretter og lyst kjøtt.

Moillard Coteaux Bourguignons 2021:

Moillard, etablert i 1850 i Nuits-Saint-Georges, er både en produsent og en negosiant. I dag eier Moillard 20 hektar med vinmarker, hovedsakelig Premier Cru-områder. Som produsent vinifiserer de druer fra nesten alle distrikter i Burgund.

Moillard Coteaux Bourguignons har en dyp rød farge og en fruktig aroma preget av både mørke og røde bær, blomster og urter. Denne unge saftige rødvinen er laget av Gamay-druen. Den har en ung og frisk karakter med deilige bærnoter som gjenspeiles i smaken. Vinen passer utmerket til kjøttretter, vegetar, pasta og pizza, men den kan også nytes alene uten å følge med mat.

Fautino VII 2021:

Faustino VII er den yngste og mest friske av Faustinos rødviner. Denne vinen er ikke ment å lagres, men å nytes ung og fersk. Vinen er laget av druesortene Tino del Pais (Tempranillo) og en liten andel Mazuelo, noe som gir den en fruktig og velbalansert munnfølelse med både røde og mørke bær. Den har en rund ettersmak med hint av fat i avslutningen. Faustino VII er en allsidig vin som passer godt til alle typer kjøttretter, men også deilige vegetarretter.

Bodegas Faustino er en familieeid og familiedrevet prousent i Rioja som ble grunnlagt i 1861. Hvis du noensinne har lurt på hvem herremannen på etiketten er, er det et maleri fra 1641 av den berømte kunstern Rembrandt, som var en stor vinelsker.

3 Gen Pinot PET 2021:

3 Generations of Peace Pinot Noir kommer fra Victoria, Australia, en relativt liten, men mangfoldig region som ligger i sørøstlige hjørne av kontinentet. Det er noe kjøligere og ofte påvirket av det maritime klimaet. Produsenten er en familieeid vingård som storsatser på bærekraft, hvor målet er at vinene skal være fullt sertifisert som bærekraftig innen vintage 2023

Denne 3 Gen Pinot har konsentrert mørkerød bærfrukt, myke og runde tanniner, frisk syrlighet og har en lang lengde. Den kan nytes lett avkjølt sammen med kjøttfulle hvitfisk retter, lette friske salater eller deilig grillet kjøtt.

Cruzado Granacha 2019:

Produsenten av Cruzado Granacha er basert i Campo de Borja i Aragón, og vinmarkene ligger ved foten av Sierra de Moncayo-fjellene nær elven Ebro. Dette området opplever kalde vintre og varme somre, noe som skaper ideelle forhold for vinproduksjon. Vinmarkene befinner seg 600 meter over havet, og vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 50-80 år, noe som sikrer druer med intens smak og perfekt balanse.

Cruzado Granacha er en aromatisk vin med toner av mørke bær, krydder, lakris og hint av urter. Vinen gir en fyldig munnfølelse med frisk syre og røde bær. Tanninene er modne og bidrar til god struktur, kraft og konsentrasjon, og vinen har en lang ettersmak. Dette er en allsidig vin som passer til både tunge kjøttretter, lyst kjøtt, pasta og pizza.

Cazes Samso 2021:

Domaine Cazes har produsert vin siden 1895 i Rivesaltes i Roussilon, sommer ligger i hjertet av Catalonia-regionen. Cazes er en familieeid vingård som drives etter biodynamiske prinsipper. I dag er de den største biodyamiske vingården og er anerkjent som en av de beste i området.

Cazes Samso er en perfekt naturvin som er laget av cincault-druen. Det er en forfriskende og fruktig rødvin med herlige smaker av bringebær, villjordbær og subtile noter av skogbunn. Smaken er smidig med innslag av solbær, moreller, varme krydder og en forfriskende avslutning. Vinen serveres lett avkjølt og passer perfekt til retter som tartar, lyst grillet kjøtt og deilige grønnsaker.

Powered by Labrador CMS