Anette Emaus starter som direktør på Hotel Noreg i Ålesund 1. desember. Den utadvendte 34-åringen har mange års erfaring som salgsleder fra IT-bransjen.

Anette går fra IT-bransjen til direktørjobb i Ålesund

– Jeg ser veldig fram til denne utfordringen, sier Anette Emaus.

Publisert Sist oppdatert

34-åringen fra Ålesund har i en årrekke jobbet som selgsleder innen IT-bransjen på Vestlandet. Dagen før søknadsfristen til direktør-jobben på Hotel Noreg i Ålesund utløp – tok hun mot til seg og søkte. Og 1. desember har hun første arbeidsdag på hotellet med 111 rom i sentrum av byen.

Anette er bosatt med familie og tre hunder et kvarters kjøring utenfor byen. 

Hun overtar etter Thomas Wilhelmsen som går over i en nyopprettet stilling som drifts- og prosjektdirektør for Hotel Norge, Scandic Parken og Hotel 1904 - som alle eies av det lokale selskapet  Brødrene Jangaard.

– Jeg har ingen annen erfaring fra hotellbransjen enn at jeg har bodd veldig mye på hotell i Norge i forbindelse med salgsjobben. Men jeg har erfaring med personalansvar, det med å bygge kultur og vet viktigheten av godt lagarbeid. Jeg gleder meg til å komme i gang og ser fram til denne utfordringen, sier Anette til Hotellmagasinet.

Salgsjobben har stilt høye krav til levering. Det har også vært mye stress og høyt tempo.

– Jeg skal på ingen måte jekke ned ambisjonsnivået, for jeg går inn i denne jobben med hud og hår og med ambisjoner om å gjøre en best mulig jobb. Jeg har alltid vært glad og flink med mennesker, og håper og tror jeg vil trives. 

Hotel Noreg har opplevd et løft etter oppussingen. 34-åringen har allerede dannet seg et bilde av hvordan hun skal videreutvikle hotellet - men sier at hun ikke ønsker å røpe noe riktig ennå.

–  Thomas har gjort en veldig god jobb med hotellet, og jeg er heldig som har han som mentor. Jeg kommer garantert til å benytte meg av hans kompetanse i tiden som kommer, sier Anette Emaus. 

Powered by Labrador CMS