SATSER: Thon Hotels gjør store endringer i hotellrestaurantene i tiden som kommer, og presenterer flere nyåpninger. Bildet er hentet fra restauranten i Thon Hotel Rorsenkrantz Oslo.

Thon Hotels med storsatsing på hotellrestauranter

Johan Love Laursen og kokketeamet skal sørge for mat i toppsjiktet.

Publisert Sist oppdatert

I september i fjor ble 40-åringen ansatt som direktør for F&B-konseptet til Thon Hotels, og fikk med det ansvaret for rundt 20 restauranter. Laursen fikk også med seg et stjernelag med sølvvinner i Bocuse d’Or, Filip August Bendi i spissen. 

I tillegg verdens beste commis, Leon Haarberg Nilsen og Aleksander Løkkeberg Vartdal, som konkurrerer om tittelen årets kokk, som matfaglige konsulenter.

Skape attraktive restauranter

Laursens favoritter:

Mat: Elsker vellaget pastarett

Øl: Alle typer surøl

Vin: Champagne

Restaurant :Astoria, Stockholm

– Dette er en nyopprettet stilling, og ingen har tidligere hatt målrettet fokus på restaurantene i kjeden. Frokost har vært et satsingsområde, men at de nå spisser satsingen mot restaurantmat og drikke er veldig spennende. Det vil gi resultater, Johan Love Laursen til Hotellmagasinet.

40-åringen er utdannet kokk, og har lommene fulle av erfaring fra blant annet, Maaemo, Hotel Bristol, Lysebu og The Thief for å nevne noen.

Hotellkjeden har flere nyheter rett rundt hjørnet:

  • Ny nabolagsrestaurant åpner på Thon Hotel Snø 19. juni
  • Ny italiensk restaurant på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo åpner i august
  • Nyåpning av matbar på Thon Hotel Storo i høst
  • Ny vinbar på Thon Hotel Slottsparken i høst
STERK I TROEN: Kokken Johan Love Laursen har lommene fulle av erfaring. Nå står han i bresjen for å utvikle restaurantene i Thon-kjeden.

Han innrømmer at han ikke har rukket å spise på alle kjedens hotellrestauranter – men at han jobber seg gjennom. Alle skal besøkes. 

Aleksander Løkkeberg Vartdal

– Vi skal skape attraktive restauranter som er ærlige og som holder mål med et produkt som skal leve mange år fram i tid - ingen døgnfluer. Vi leverer gode produkter flere steder, og skal ikke endre på restauranter og konsepter som fungerer. Min jobb handler like mye om å inspirere, coache og tilrettelegge for restaurantenes kokker, forteller Laursen.

Skal levere

Og tar Hotellmagasinet gjennom de fire spikrete nyvinningene:

Filip August Bendi

– På nabolagsrestauranten som er tilknyttet Thon Hotel Snø på Lørenskog vil tilby husmannskost fra Italia, Østerrike, Sveits og Tyskland. Her er det 180 sitteplasser. På Thon Hotel Rosenkrantz blir det italiensk med hjemmelaget pasta, ærlig og god mat – kall det bestemors kjøkken. På Storo skal vi bygge om baren slik at det blir et levende sentrum med lokale råvarer, småretter og med en meny hvor kokkene skal få fritt utløp for kreativiteten. På Thon Hotel Slottsparken skal vi levere mat- og drikkeopplevelse med småretter og vinsmaking, samtidig som vi har tenkt at dette skal være en samlingsplass for Thon-ansatte. Her er det 30 siittelasser inne og 40 utendørs.

 Han fortsetter:

Aleksander Løkkeberg Vartdal

– Det er ikke sånn at det blir Bocuse-mat selv om vi har veldig dyktige folk med på laget, men når du spiser maten hos oss, skal en smake at dette er kvalitet. Bærekraftstrategien som konsernet jobber aktivt med, skal også gjenspeiles i matveien.

Love Laursen, som opprinnelig kommer fra Edet utenfor Göteborg, innrømmer at dette er en av de kuleste jobbene han har hatt.

– Det å kunne være med å påvirke mat- og drikke-konseptet i en så stor hotellkjede er utrolig spennende. Vi skal levere, sier han.

Powered by Labrador CMS