Det planlagte hotellet i Mo i Rana skaper stort engasjement også utenfor byen.

20 etasjers hotell skaper engasjement i Mo i Rana

I begynnelsen av mars inviterte Rana kommune og Helma hotelleiendom AS til folkemøte om nye Helma hotell. Nå har også gruppen Arkitektopprøret Norge engasjert seg.

Planene for det 20 etasjer høye bygget ble presentert for befolkningen i Mo i Rana på et åpent folkemøte denne måneden, skriver Rana Blad. 

De fremmøtte fikk også presentert Norconsult sin konsekvensutredning, og de fikk anledning til å komme med sine meninger.

Bakgrunnen for planene er at Mo i dag har behov for flere hotellrom, ikke minst med tanke på ny flyplass, sykehus og videre vekst.

Kaller det et "blodharry glasstårn"

Det var ifølge Rana Blad skepsis til bygget blant de fremmøtte. Mange har forståelse for at byen trenger flere hotellrom, men lurer på hvorfor det må bygges så høyt.

Dette er en tanke innbyggerne deler med flere, for nå har gruppen Arkitektopprøret Norge engasjert se i debatten.

I et innlegg på Facebook omtaler gruppens frontfigur Saher Sourouri det planlagte hotellet som et «blodharry glasstårn», og han beskriver ifølge Rana Blad prosessen som et desperat forsøk på å skape entusiasme og vekst.

– Det er utrolig stygt. Det minner om Barcode i Oslo som ble ferdigstilt for 10–15 år siden, og sikkert tegnet enda lenger tilbake i tid. I ettertid vil kanskje dette tårnet vinne pris som Norges styggeste, sier han til avisen

Powered by Labrador CMS