Ny suksess på Hamar

Publisert Sist oppdatert
78 stands fylte hallen vegg i vegg med Scandic-hotellet med blant annet smaksprøver, matlukt, porselen, rengjøring og klær.

- Grunnen til at utstillerne kommer igjen år etter år er at de hos oss vet at det er fullt hus og kvalitet på de besøkende, sier Konrad Sel i Utstillingsplassen AS. Messen arrangeres som et samarbeid mellom NHO Reiseliv Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS. Sist nevnte er teknisk arrangør.

Plassproblem
- Vi ser at Østlandske Storhusholdning er godt etablert som en attraktiv messe for utstillere, og som en viktig møteplass for beslutningstakere fra de fleste storhusholdningsbedriftene i Hedmark og Oppland, sier daglig leder i Utstillingsplassen, Konrad Sel.
Han gleder seg over den rekordstore oppslutning av Østlandske Storhusholdning.
- Vi var tidlig utsolgt. Dette gjør at vi kan bruke energien på å lage en best mulig messe framfor å dra rundt å skaffe utstillere. Det er en kjempefordel, sier Sel. Likevel hender det at Sel og hans kollegaer må bruke skohorn for å få inn noen som er ute I siste liten.
- Får vi bedrifter som ønsker deltakelse etter at det er fullt blir disse satt på venteliste, men vi prøver også å se hvilke muligheter de forskjellige utstillerne har til å samarbeide og gjøre noe felles på standområdet til en utstiller som allerede er på plass, sier Konrad Sel. Han regner med at mellom 1500 og 2000 mennesker var innom på Hamar disse to dagene.

Lokal matkultur
Lokalt produsert mat, kortreist mat og økologisk mat er i skuddet. Så også på Hamar – flere lokale matprodusenter var på plass, og noen etterlyste litt større engasjement for norsk mat fra de mer velkjente kokkene i Norge. Undersøkelser viser at gjestene på hotellene og restaurantene er opptatt av hvor maten kommer fra, hvor den er produsert og helst skal en kunne fortelle av hvem. Lokal mat har sin egen historie og har ofte vært produsert i området i lang tid. Ofte er også lokale produkter med røtter i tradisjonen videreforedlet og tilpasset dagens forbrukere.
Hotellmagasinets utsendte fant kongeøsterssopp fra Den Blinde Ku, velsmakende sammen med røkt kjøtt fra en Gaalaas røykeri.

Les mer om messen, blant annet produktnyheter og kokkelærlingkonkurransen, i Hotellmagasinet nr 6 som utkommer i november.

Thumbnail Image: